Hem Banor & klubbar Gumbalde värd för Gotlands första europeiska tourtävling

Gumbalde värd för Gotlands första europeiska tourtävling

Gumbalde Resort

För första gången arrangeras en europeisk tourtävling på Gotland och det är Gumbalde Resort som står värd för den i augusti nästa år.

Tävlingen ingår på på LETAS-touren – med ett startfält bestående av morgondagens stora golfstjärnor.

En stor del av startfältet kommer att bestå av internationella spelare. Tävlingen ingår också i Ahlsell Nordic Golf Tour.

– Vi är väldigt glada och stolta att få chansen att arrangera denna tävling. Vi gillar verkligen att få arrangera proffstävlingar och speciellt en proffstävling av denna kaliber, säger Staffan Magnusson, golfansvarig på Gumbalde Resort.

LETAS, Ladies European Tour Access Series, är en undertour (Challengetour) till LET, Ladies European Tour. Här spelar många av morgondagens stjärnor. De bästa på LETAS kvalificerar sig sedan till att spela på damernas Europatour. Många av dagens världsstjärnor har genom åren spelat på just LETAS-touren.

– Gumbalde Resort är detta en del i vår fortsatta satsning av att utveckla vår bana och anläggning till att bli en av Sveriges ledande golfresorter.

– Det är verkligen roligt för oss att få göra detta. Men även kul för våra medlemmar och för gotländsk golf. Jag är säker på att många unga gotländska golfare blir inspirerade av att kunna se så här duktiga spelare på nära håll, säger Staffan Magnusson.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…