Hem Tourer & tävling Luke Donald utsedd till europeisk Ryder Cup-kapten igen

Luke Donald utsedd till europeisk Ryder Cup-kapten igen

Luke Donald

Luke Donald har utsetts till kapten för det europeiska laget i Ryder Cup 2025 på Bethpage Black i New York.

Den 45-årige engelsmannen återvänder till rollen efter att ha lett Europa till en seger på 16½ – 11½ mot USA i Ryder Cup 2023 på Marco Simone Golf and Country Club i Rom, Italien, tidigare i år.

Han blir Europas första återkommande kapten sedan Bernard Gallacher utförde rollen i tre på varandra följande Ryder Cups 1991, 1993 och 1995.

Donald kan bli den andra kaptenen som leder Europa till segrar både hemma och borta, den förste i så fall sedan Tony Jacklin uppnådde dubbelsegern på Muirfield Village i Ohio 1987, och behöll Ryder Cup efter sitt lags seger två år tidigare på The Belfry i England 1985.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått chansen att leda Team Europa i Ryder Cup igen, säger Luke Donald i ett pressmeddelande. Stora möjligheter kommer inte ofta i livet, och jag tror verkligen att när de gör det måste du gripa dem med båda händerna – detta är en sådan stund.

– Jag har haft turen som spelare att ha haft många fantastiska stunder i Ryder Cup genom åren, så att lägga till att vara en segrande kapten till det, att skapa band med de 12 spelarna som vi gjorde i Italien och få det resultatet vi gjorde, var verkligen mycket speciellt. Ryder Cup betyder så mycket för mig, så att vara kapten igen och få chansen att skapa mer historia genom att bli den andra europeiska kaptenen som vinner på varandra följande år är spännande. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Putta hem amatör-”SM” – tävla om stora pengar i USA

I väntan på vårens greener ska bli spelbara kan du putta inomhus – och hamna i USA. Lördag…