Hem Utrustning & prylar Cleveland släpper nytt progressivt järnset – Launcher UHX

Cleveland släpper nytt progressivt järnset – Launcher UHX

Cleveland gjorde för ett par år sedan en ompositionering och relanserade sig som ett varumärke för spelare som kan behöva lite hjälp på traven. De spelförbättrande CBX-järnen som kom vid den tidpunkten angav tonen – de vände sig till golfare på en nivå där man kanske inte alltid går för flaggan utan är fullt nöjd med att transportera bollen i riktning mot green.

Samtidigt positionerades systervarumärket Srixon som en klubba för bättre spelare.

Clevelands nya järnmodell Launcher UHX påminner inte alls om CBX. Nya Launcher UHX är ett progressivt set där de långa järnen är en så kallad ”hollow utility”-modell medan de korta järnen (8-pw) har en cavity back-design.

Klubborna kan säkert attrahera spelare som gillar ett någorlunda traditionellt utseende på järnklubborna, men som inte har något att invända mot att de har försetts med utilityns förlåtande egenskaper. De långa ihåliga järnen ger mer förlåtelse tack vare en lägre, djupare viktpositionering, medan cavityn hos de korta järnen ger mer kontroll när du går för flaggan.

En representant för Cleveland menar att Launcher UHX är en blandning av teknologin i Srixon’s Z-Series Tour och Clevelands Launcher HB:s spelförbättrande teknik.

Launcher UHX har Clevelands Tour Zip Grooves som ska maximera spinntalet för bättre avståndskontroll på alla slag och en V-formad sula utformad, både på hollow- och cavityjärnen, för att komma igenom gräset friktionsfritt och utan att förlora klubbhastighet.

Cleveland Launcher UHX 2019
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…