Hem Utrustning & prylar Cleveland lanserar ny wedge – en klassisk design men hemligheten finns på insidan

Cleveland lanserar ny wedge – en klassisk design men hemligheten finns på insidan

Cleveland lanserar i dag sin senaste wedgemodell, RTX ZipCore, och utseendemässigt ser den nästan lika klassisk ut som företagets ikoniska 588. Men på insidan är den annorlunda.

Till skillnad från den vanliga wedge–konstruktionen, där massivt gjutstål används, har man i RTX ZipCore använt ett nytt material med låg densitet i bland annat nedre delen av hoseln.

Materialet är fyra gånger lättare än det mjuka stål den ersätter. Det har gjort det möjligt att ompositionera huvudets vikt i olika riktningar, och därmed justerades tyngdpunkterna.

Det har placerat träffytans sweetspot vilket gör wedgen mer förlåtande vid sämre träffar och det ska också ge mer konsekvent spinntal, längd och känsla.

RTX ZipCore är designade för att generera mer spinn och kontroll runt greenerna och Cleveland menar att de nya ZipCore-wedgarna har ett nio procent större vertikalt tröghetsmoment än föregående generation.

Cleveland RTX Zipcore

För att öka spinntalet gav Cleveland RTX ZipCore-wedgarna en ny grooves-rkonstruktion som heter Ultizip. Skårorna är mer än sju procent djupare, med 11 procent skarpare kanter. Samtidigt ligger Ultizip-skårorna i träffområdet något tätare vilket gör att varje wedge har ytterligare två grooves. Det genererar ett högre spinntal.

RTX ZipCore-wedgarna finns i tre sulmodeller. Low Sole har låg bounce och är idealisk för golfare som spelar under hårda förhållanden och som gör grunda, svepande svingar. Mid Sole har en V-formad sula med måttlig bakre avfattning och Full Sole har en bred sula och är avsedd för brantsvingande golfare som vill ha mer hjälp i bunkrar.

Mid Sole finns i loft mellan 46° och 60°. Low Sole grind finns i loft mellan 56° och 62° och Full Sole grind finns i loft mellan 54° och 60°.

RTX ZipCore kostar 1 699 kronor och finns i två olika ytbehandlingar: Tour Satin och Black Satin. Tour Raw är ett customalternativ.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…