Hem Utrustning & prylar CBX 2 – nya, lättspelade cavity-wedgar från Cleveland

CBX 2 – nya, lättspelade cavity-wedgar från Cleveland

Nya Cleveland CBX 2 är en wedge byggd för den stora massan golfare som normalt spelar  med cavity back-huvuden.

Cleveland Golf menar att de med framtagningen av CBX 2 har  haft ett nytt och annorlunda perspektiv på wedgedesign. Under lång tid har man utgått från världens bästa spelare när man gjort wedgar, på bekostnad av vardagsgolfaren.

Cleveland CBX 2 är en förlåtande, cavity back wedge för vanliga spelare. Den bygger i och för sig på teknologi från Clevelands tourwedgar men är betydligt mer lättspelad.

– Det korta spelet är avgörande för att spela din bästa golf, och att spela wedgar som är designade för ditt spel är nyckeln, säger Lionel Caron, president för Cleveland i kontinentaleuropa. Det är därför Cleveland CBX 2-wedgarna skapades. De gör det korta spelet enklare och mer förlåtande för de flesta golfare där ute som använder spelförbättrande klubbor.

Cleveland CBX 2 har en hollow cavity-design med en kammare nära hälen och en tung vikt placerad i tån. Strukturen maximerar MOI och perimeterviktningen samtidigt som den har en elegant, attraktiv profil vid adresseringen.

Cleveland CBX 2 har den senaste versionen av Feel Balancing Technology: ett center og gravity som ligger mer mot tån. Kombinerat med en Gelback TPU-insats för vibrationsminskning ger Clevelands CBX 2 en mjuk, tillfredsställande känsla och tydlig feedback vid slaget.

– Cleveland CBX 2 ger dig 25 procent fler träffar i sweetspot, säger Dustin Brekke, teknikchef, forskning och utveckling. Det hjälper dig att slå bättre slag, men förbättrar också känslan vid bollträffen.

Cleveland CBX 2 finns i tre sulslipningar och har den fjärde generationen av Rotex Face Technology – laserfrästa grooves för maximal spinn och kontroll.

V-Shaped Sole-slipning: 46°–52°.

S-Shaped Sole-slipning: 54° och 56°.

C-Shaped Sole-slipning 58° och 60°.

Finns som både vänster- och högerhandsalternativ. Priset är 1 490 kronor med stålskaft och 1 590 kronor för grafit.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Wilson lanserar nytt system för custom fitting: »Satsas många dollar«

2024 lanserar Wilson ett nytt system för custom fitting – Wilson Fit AI. Detta avslöjade B…