Hem Utrustning & prylar CBX 2 – nya, lättspelade cavity-wedgar från Cleveland

CBX 2 – nya, lättspelade cavity-wedgar från Cleveland

Nya Cleveland CBX 2 är en wedge byggd för den stora massan golfare som normalt spelar  med cavity back-huvuden.

Cleveland Golf menar att de med framtagningen av CBX 2 har  haft ett nytt och annorlunda perspektiv på wedgedesign. Under lång tid har man utgått från världens bästa spelare när man gjort wedgar, på bekostnad av vardagsgolfaren.

Cleveland CBX 2 är en förlåtande, cavity back wedge för vanliga spelare. Den bygger i och för sig på teknologi från Clevelands tourwedgar men är betydligt mer lättspelad.

– Det korta spelet är avgörande för att spela din bästa golf, och att spela wedgar som är designade för ditt spel är nyckeln, säger Lionel Caron, president för Cleveland i kontinentaleuropa. Det är därför Cleveland CBX 2-wedgarna skapades. De gör det korta spelet enklare och mer förlåtande för de flesta golfare där ute som använder spelförbättrande klubbor.

Cleveland CBX 2 har en hollow cavity-design med en kammare nära hälen och en tung vikt placerad i tån. Strukturen maximerar MOI och perimeterviktningen samtidigt som den har en elegant, attraktiv profil vid adresseringen.

Cleveland CBX 2 har den senaste versionen av Feel Balancing Technology: ett center og gravity som ligger mer mot tån. Kombinerat med en Gelback TPU-insats för vibrationsminskning ger Clevelands CBX 2 en mjuk, tillfredsställande känsla och tydlig feedback vid slaget.

– Cleveland CBX 2 ger dig 25 procent fler träffar i sweetspot, säger Dustin Brekke, teknikchef, forskning och utveckling. Det hjälper dig att slå bättre slag, men förbättrar också känslan vid bollträffen.

Cleveland CBX 2 finns i tre sulslipningar och har den fjärde generationen av Rotex Face Technology – laserfrästa grooves för maximal spinn och kontroll.

V-Shaped Sole-slipning: 46°–52°.

S-Shaped Sole-slipning: 54° och 56°.

C-Shaped Sole-slipning 58° och 60°.

Finns som både vänster- och högerhandsalternativ. Priset är 1 490 kronor med stålskaft och 1 590 kronor för grafit.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…