Hem Golfmässan 2016 Proscott lyfter utan lager – ska göra Cleveland störst på wedgar igen

Proscott lyfter utan lager – ska göra Cleveland störst på wedgar igen

Proscott skrotar sitt lager och går därmed från att agera som distributör till att vara agent.

Niklas Tegnér på Proscott är nöjd med beslutet och ser bara fördelar med den nya ordningen:

– Vi kommer inte att ha något eget lager i Sverige mer – det lades ned 1 september. Nu skickar vi våra beställningar från England. I stället för att ägna oss åt en ganska tidskrävande lagerhantering kommer vi att kunna vara ute mer hos våra kunder.

Du ser bara fördelar?

– Ja! Det kommer definitivt att bli bättre för våra kunder. De kommer att få bättre service, vi kommer att kunna göra fler aktiviteter och vi kommer att kunna erbjuda dem bättre marginaler. Vilket de förstås gillar.

Varför har ni haft kvar ett svenskt  lager så länge?

– Bra fråga. Jag tror det beror på att huvudmännen kanske inte riktigt har sett potentialen på den svenska marknaden. De är försiktiga, de vill växa långsamt. De tar ett steg i taget. När de ser att det fungerar tar de ett steg till. Det är lite så med allt vi gör, även produkterna. Vi tar små steg och ser till så att det fungerar.

Inför nästa säsong har Cleveland som bekant ett mer avskalat utbud. Man har återgått till att vara ett rent närspelsmärke. Till nästa år finns i stort sett bara wedgar och putters.

– När Cleveland hamnade under samma paraply som Srixon så slutade Srixon sälja golfklubbor i västvärlden – Europa och USA. Då var Cleveland starkare. Sedan hårdnade det på klubbmarknaden. Cleveland hade inte de framgångar de önskade. Då togs ett beslut att relansera Srixon i västvärlden och göra Cleveland till ett rent närspelsmärke. Det är svårt att ha fokus på två varumärken som är för lika. Så förra året fattades beslutet att lägga ned järn och woods inom Cleveland. Vi har kvar ett juniorset och ett nybörjarset. Men vi vill framför allt äga spelet från 125 yards och in. Vi har ju alltid varit starka på wedgar, nu har vi även gjort en stor satsning på putters.

Cleveland RTX-3
Cleveland RTX-3

Vad innebär det för sortimentet av wedgar?

– Precis som man gör järnklubbor till olika typer av spelare så gör vi wedgar till olika kategorier. Vi har tourwedgar, cavity back-wedgar, damwedgar och wedgar i super game improvement-kategorin. Vi har hela spektrat.

Så nu ska ni ta upp kampen med Vokey?

– Ja, Vokey har nog gått om oss de senaste åren. Vi har också olika grinds, men vi har ett enklare system tycker jag. Vokey är en djungel, vårt system är lite mer lättöverskådligt, tycker jag. Vi har low grind, mid grind och full grind på våra wedgar.

Ni var störst på wedgar med 588 och 900? Släppte ni inte det lite i onödan?

– 588 finns ju igen. Men det är ju som på alla bolag. Alla beslut man tar blir inte rätt och det har vi kommit fram till. Det var därför vi tog tillbaka 588. Den är ju som ett eget varumärke.

 

 

 

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Golfmässan 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han tar japanska prestigemärket till Sverige och Europa

De flesta har ganska bra koll på japanska Miura vars golfklubbor har ett solitt rykte. Nu …