Hem Utrustning & prylar Lättare att hitta sweetspot med nya Cleveland RTX-3

Lättare att hitta sweetspot med nya Cleveland RTX-3

Enligt Cleveland har många golfare en tendens att träffa bollen närmare tån på en wedge vilket är mindre effektivt eftersom tyngdpunkten ofta ligger närmare hälen.
För att få spelarna att träffa sweetspot oftare har CoG har flyttats längre bort från hälen och närmare träffytan i den nya wedgeserien RTX-3. De har gjort detta genom att spara 9 gram genom att förkorta hoseln och utforma en ”micro cavity”  inuti denna.
Cleveland säger att det har reducerat bollspridningen högst påtagligt. Jämfört med RTX 2.0 handlar det om en förbättring med 50 procent.
En annan nyhet i RTX-3 är en ny V-grind som samverkar bättre med underlaget. Mindre torv kommer i kontakt med träffytan vilket gör att vare sig hastighet eller längd ska gå förlorad.
En annan faktor bakom resultatet av RTX-3 är en ny utformning av wedgens grooves – djupare och något smalare vilket gett utrymme för ytterligare två grooves.
Wengen finns i tre olika grinds – V-LG (•), V-MG (••) och V-FG (•••) – och i två utföranden: Klassisk Tour Satin, och tålig Black Satin för golfare som vill undvika att bli bländade.

56-Hi-Bounce-Satin-Money

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Scotty Cameron släpper Concept X 7.2 LTD i begränsad upplaga

Concept X 7.2 LTD har hämtat inspireration hos Phantom X 7 och dess mallet-form. Specialut…