World of Leading Golf (WLG har välkomnat sina första två medlemmar från det spanska fastlandet: Real Club de Golf Las Brisas och Club de Golf Aloha, båda  i Andalusien.

Banorna ligger bara en mil från varandra och är båda prestigefyllda privata medlemsklubbar med engagemang för kvalitet och service.

Las Brisas sista nio hål byggs för närvarande om av Kyle Phillips, designern som lagt ut Kingsbarns, Yas Links, PGA of Sweden National Golf Resort och Verdura Golf & Spa Resort.

Paul Munoz, General Manager på Las Brisas, säger:

”Las Brisas ambition är att vara en privat klubb för dem som uppskattar en exceptionell golfupplevelse i en avkopplande social miljö, med utmärkt service, väl underhållna utrymmen och fantastiskt god mat Dessa värden rimmar perfekt med de som WLG står för. De accepterar endast de mest noggranna klubbarna.”

Banan ritades ursprungligen av Robert Trent Jones Snr, 1968. Las Brisas öppnades innan de nuvarande bostäderna fann på plats. En del av Phillips uppgift är att reducera den visuella inverkan av bebyggelsen på de sista nio hålen på golfbanan.

Det kommer att bli särskilt påtagligt på dent 15:e, där närheten till befintliga hus och doglegs länge har skapat problem. Med en förlängning av det 14:e ges möjlighet att rätta till detta. Landningsområdet ligger nu strax bortom platsen för den befintliga greenen, vilket innebär att hålet nu spelas som en tuff, uppförs par 5.

En bit från Las Brisas ligger Aloha, som också är en hgt rankad bana i Costa del Sols ”Golf Valley”.

Aloha firar 30-årsjubileum 2015.
Aloha firar 30-årsjubileum 2015.

Parkbanan öppnades 1975, efter det att dess designer, Javier Arana, gått bort. Arana har också skapat El Prat utanför Barcelona. Tre gånger har banan stått värd för Open de Andalucía. Aloha böljar genom träd och sjöar med enastående utsikt över La Concha-berget och Medelhavet, och har Miguel Ángel Jiménez som hedersmedlem.

Klubbens general manager Rafael Garcia Bultrago, säger:

”Det är en stor ära för oss på Club de Golf Aloha att bli invald i WLG. Det är en organisation som värnar allt vi tror på och att kunna visa logotypen på vår klubbhus stärker vårt engagemang för kvalitet, och fungerar som en kvalitetsgaranti för våra medlemmar och deras gäster.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…