Hem Banor & klubbar Köp en hink bollar med mobilen

Köp en hink bollar med mobilen

Affectus AB lanserar ett helt nytt sätt att plocka ut bollar ur bollmaskinerna på golfrangen. Golfare har tidigare behövt plastkort, poletter och mynt för att få ut sina hinkar med golfbollar, men med Affectus nya webbapp kan man starta bollmaskinen med hjälp av mobiltelefonen. Först ut är Kungälv och Gullbringa Golf & Country Club.

Systemet heter Rangeboll.se. Golfaren startar bollmaskinen från sin mobil eller genom att skicka ett SMS. Tanken är att en golfare kan använda appen på alla golfbanor som är anslutna till systemet. Golfaren får även statistik över hur många hinkar han/hon slagit och rangeägaren ser statistik dag för dag på bollutsläppen.
– Jag gillar inte plastkort. Man tappar bort dem och mynt bär jag aldrig med mig. Jag ville kunna få ut bollarna med hjälp av en app, säger Ia Almström somär både golfare och grundare av Rangeboll.se. Hon började utvekla produkten sommaren 2014 tillsammans med Gullbringa Golf & Country Club i Kungälv. Nu är systemet igång för alla på golfklubben.
– Det är jättebra att slippa hanteringen av mynt. Dessutom kan mina kunder köpa rangebollar när golfshopen är obemannad, säger Rickard Thörnqvist, golfchef på GGCC.

Nu hoppas Ia Almström att fler ranger ansluter sig till systemet.
– Det blir smidigt för golfarna att ha ett enda rangekort i mobilen att använda oavsett vilken golfbana de befinner sig på, säger Ia Almström.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Andreas Ljunggren slutar som vd på Österåker: ”Bra läge att lämna och söka nya utmaningar”

Andreas Ljunggren lämnar Österåker Golfklubb efter totalt 14 år. I fyra år fungerade Andre…