Västra Götalands bästa golfhotell ska utses på Travel News Business Forum i Göteborg 11 september. Vinnare belönas med Wilhelmina Skogh-priset som delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda. Det kan handla om teknisk innovation, en storslagen byggnad men också ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Årets pris kommer att gå till ett golfhotell i Västra Götaland. Priset ska gå till ett hotell där servicen är på topp, sängarna sköna och maten i restaurangen av hög klass. Dessutom ska det vara en mötesplats för människor som förenas av sitt golfintresse.

De nominerade till utmärkelsen är (motiveringar från Travel News):

Bjertorp Slott

I idyllisk miljö på Västgötaslätten alldeles intill golfpärlan Vara Bjertorp Golfklubb ligger anrika Bjertorp Slott. Vart och ett av de 35 rummen har sin egen berättelse och hemlighet. Här kan du somna kungligt och vakna som en prinsessa. Slottet är fyllt med överraskningar för att ständigt överträffa sina konferens- och golfgästers förväntningar.

Skaftö Golfhotell

Strax söder om Fiskebäckskil ligger sedan länge Skaftö Golfklubb och sedan några år även Skaftö Golfhotell med 21 pittoreska rum. Gemensam nämnare för golfbana/hotell är mångsysslaren och entreprenören Reine Patriksson som tidigare i år utsågs till Årets Företagare i Lysekil. I Reines cv finns också att han har flera krogar och hotell och att han har satt golfanläggningen på den globala golfkartan genom att arrangera Europatouren för damer både 2021 och 2022. Segrare vid det senaste tillfället var ingen mindre än Sveriges golfdrottning Linn Grant.

Sankt Jörgen Park

Bara 12 minuters bilresa från Avenyn ligger Göteborgs närmaste golfhotell: Sankt Jörgen Park. Där finns 2000 kvm Spa/Sports Club inklusive utomhuspooler. Golfbanan satsar och utvecklas. Det senaste är Toptracer Tech Range. Såväl golf- som andra gäster kan avnjuta det underbara köket i regi Inez & Ernst. En annan vinnande kombo är konferens + golf, Spa eller varför inte padel. 

Öijared Resort

På en naturskön halvö ligger exklusiva Öijared Resort – Sveriges största golfanläggning med tre 18-hålsbanor som kompletteras med en 9-håls multibana för golf, fotbollsgolf och frisbeegolf. Det prisbelönta golf-, konferens- och Spahotellet är ritat av Gert Wingårdh och smälter in i naturen tack vare sitt omtalade grästak. På taket finns även utslagsplats för ett av golfhålen och en enastående utsikt över sjön Mjörn.

Fotnot 1: Vinnaren utses av en hemlig grupp bestående av lokal expert samt representanter från Travel News och dess systertidning RES.

Fotnot 2: Wilhelmina Skogh var en föregångare i hotell, restaurang- och turistbranschen i Sverige i samband med att det svenska järnvägsnätet byggdes ut i slutet av 1800-talet. Hon hade i början av 1900-talet ett avgörande inflytande på Grand Hôtels utveckling genom att initiera en rad viktiga renoveringar i hotellet vid sitt tillträde som VD 1901 och senare tog initiativet till uppförandet av annexet Grand Hôtel Royal med Vinterträdgården (1905–1909), som vid den tiden inrymde den mest storslagna festlokal som något hotell i Europa kunde erbjuda.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…