Hem Banor & klubbar Unipeg satsar på Golf för vuxna

Unipeg satsar på Golf för vuxna

Unipeg och Golf för vuxna sluter partneravtal och Golf för vuxna lanserar ny e-learning-tjänst.
– Grunden till vår satsning är enkel, det ska bli roligare för folk att spela golf, säger Sacke Frondelius, Golf för vuxna.
– Vi tror att Golf för vuxnas sving kommer att leda till att fler kommer att spela bättre, säger Stefan Brikell, VD, Unipeg Golf & Travel.
Sacke Frondelius, grundare för Golf för vuxna, lär sedan ett antal år ut det som beskrivs som golfens enklaste svingmetod. Enkel i att den är enkel att lära sig. Nu blir Golf för vuxnas svingmetod en del i Unipegs koncept för Stockholmsmarknaden.
Frondelius:
– Svingmetoden har spridit sig som en präriebrand. Vi har hittat en bra modell nu som vi vill skala upp tillsammans med Unipeg, vi har hittat några av de bästa prona i Sverige som vi jobbar med. Och i dag vet vi att produkten är jättebra, responsen från kunderna är enormt positiv.
– Vi lanserar nu också en e-learningtjänst. En ny unik produkt. Du kan jobba interaktivt med den som ett verktyg för att träna själv, det är en interaktiv instruktionsfilm som vi gör tillgänglig dels som dvd och dels som streamingtjänst.

Vad hoppas ni få ut av detta?
– Grunden till vår satsning är enkel, det ska bli roligare för folk att spela golf. Och tycker fler att det är roligt så börjar fler. De som slutar anger i dag som ett av de främsta skälen att det är för svårt att lära sig golf, det är dyrt att gå kurser om de inte kommer upp i vad vi kallar ”en gilla nivå” och därför slutar de flesta spela. Vår tro är att om vi löser det problemet kan golfen få en ny tillväxt.

Varför väljer ni ett samarbete med Unipeg då?
– Stockholm är en fantastisk stor marknad och via Unipeg når vi väldigt många av golfarna i Stockholm. Så för oss är det därför en jättebra samarbetspartner. Och i och med att de får exklusivitet i Stockholms län så kommer vi tillsammans utveckla det här på ett bra sätt.
Stefan Brikell, VD Unipeg Golf & Travel, delar Frondelius tankar:
– Vi har 22 000 medlemmar i dag och vi vill att de ska ha roligt på golfbanan. Vi tror att Golf för vuxnas sving kommer att leda till att fler kommer att spela bättre och nya medlemmar kommer igång mycket snabbare. Det här är ett bra komplement till den traditionella golfsvingen. Det går fortare att lära sig och nybörjarna kommer att slå rakare med den här svingen.
– Det här blir ett nytt unikt koncept under Unipeg Golf Academy som sedan tidigare erbjuder bra utbildningar. För oss på Unipeg är det här ett perfekt tillskott, vi kan produktutveckla detta tillsammans och paketera golfresor och event, konstaterar Brikell.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…