Kenneth Klingborg blir från och med 1 oktober ensam ägare till ExpTravels då kompanjonerna Anders Åström och Rickard Israelsson har valt att koncentrera sig på sina andra företag (inom IT).

ExpTravels startades 2018, när Klingborg valde att lämna Resevaruhuset, med hjälp och stöd av ett par av hans största dåvarande kunder. Det är dessa som nu lämnar bolaget.

– Det var ju det här jag ville. Men jag kommer att fortsätta att driva det i behändig skala. Möjligen ska vi bli lite bättre på att marknadsföra oss på sociala medier. Jag har tre personer som hjälper mig med bokningar via en extern leverantör.

Cirka 40 procent av bolagets inkomster kommer från skräddarsydda golfresor.

– Mina kunder kommer med olika önskemål och vi syr ihop resorna utefter det. Vissa vill spela ett par rundor golf i veckan, andra 36 hål om dagen. Det börjar ta fart igen efter covid, när resandet låg nere. Hittills i år är vi uppe i 250 golfresor.

ExpTravels säljer också affärsresor och temaresor, exempelvis har man gjort partyresor i samarbete med Soul Train, en klubb i Stockholm.

– Affärsresor står för 30 procent av omsättningen. Via de kunderna får vi också arrangera en hel del semesterresor.

Kenneth Klingborg driver också, tillsammans med Emre Güner, Golf&More som sedan 2017 arrangerar golftävlingar på uppemot 40 klubbar årligen.

Under 2023 har man haft 2 295 deltagare fördelat på knappt 30 tävlingar.

Bland sponsorerna märks destinationer, hotell och golfbanor på Mauritius, i Italien, Grekland, Vietnam, Dubai, Sydafrika och Skottland. Eckerölinjen har varit med från början och på Åland har flera av säsongsfinalerna spelats.

Verksamheterna är helt åtskilda men Golf&More skickar en hel del resenärer till ExpTravels.

– Det brukar vara så att de som inte vinner ändå vill åka med på den resa som utgör förstapriset. Vi ska skicka åtta vinnare till Italien snart och jag har sålt ytterligare åtta biljetter till vänner och respektive som vill hänga med på resan.

Till nästa år kommer Golf&More att arrangera fler tävlingar i Sverige och man ska även göra en satsning på Danmark.

– Målet är att ha 40 tävlingar i Sverige nästa år och minst tio i Danmark. Vi började prata med lite olika danska golfklubbar redan förra året men nu känns det som att de är redo. Så det kommer sannolikt att bli så.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nystartade GolfStar Travel ska locka klubbens medlemmar till Costa Daurada i Spanien

GolfStar har tecknat ett samarbetsavtal med Costa Daurada Golf Association. Tanken är att …