En ny spännande destination kan snart dyka upp i svenska golfresekataloger:

The Dunas Course på Terras da Comporta i Portugal är en spännande nyhet, inte minst eftersom det är den skotske golfbanearkitekten David McLay-Kidds första bana på det europeiska fastlandet.

Han har tidigare ritat banor som Bandon Dunes, Queenwood, Beaverbrook, Machrihanish Dunes och Castle Course på St Andrews.

Terras da Comporta ligger en timme söder om Lissabon och The Dunas lär förmodligen bli en bana som kommer att hamna på en och annan bucket list.

Den linksinspirerade banan, par 71 och 6 555 meter lång, öppnar i juni.

Terras da Comportas golfdirektör, Rodrigo Ulrich, kommer att vara på IAGTO European Convention (IEC) på Costa del Sol 24-26 april för att skapa intresse bland europeiska researrangörer.

Det lär inte bli så svårt:

– Det David McLay-Kidd har byggt här är exceptionellt och ett exempel på design av golfbanor i världsklass. Vi är så exalterade över lanseringen och kan inte vänta på att golfare ska njuta av den exceptionella upplevelsen på och utanför banan som erbjuds på Terras da Comporta från och med i sommar. Jag ser mycket fram emot att träffa researrangörer och andra inom resebranschen vid IAGTO European Convention (IEC) i Marbella i april för att diskutera framtida partnerskap, säger Rodrigo Ulrich.

The Dunas Course ligger i avskild kustmiljö i utkanten av naturreservatet Sado Estuary. Den är en av två planerade mästerskapslayouter i Terras da Comporta. Dunas är byggd på 84 hektar sandig terräng.

Som komplement till The Dunas Course kommer ett nytt klubbhus och golfakademi. Bort från fairways kommer en rad livsstilsaktiviteter att finnas tillgängliga, inklusive ridning, wellness och segling, med ett brett utbud av tomter för hotell, turist- och bostadsrätter som också erbjuds.

Terras da Comporta ägs av Vanguard Properties, Portugals största fastighetsutvecklare.

Vanguard Properties förvärvade två markområden från Herdade da Comporta Real Estate Fund 2019: Torre, som omfattar 365 hektar mark i Alcácer do Sal-kommunen, och Dunas, som upptar cirka 1 011 hektar mark i Grândola-kommunen.

Båda har lugna och vackra lägen i tät tallskog. Torre finns nära Comporta Village berömda risfält, Dunas ligger åtta kilometer söderut, bredvid stranden Praia do Pego.

Både Torre och Dunas har ett stort utbud av tomter för kommande hotell, turist- och bostadsrätter.

Vanguard Properties leds av den luso-schweiziska investeraren Claude Berda och José Cardoso Botelho, en entreprenör med lång erfarenhet inom Portugals fastighetssektor.

Gruppen har för närvarande 22 stads- och turistprojekt i sin portfölj fördelade på exklusiva lägen i Lissabon, Oeiras, Algarve och Comporta. Totalt handlar det om en bruttobyggnadsarea ovan jord (GBA) på cirka 1 027 781 kvadratmeter – en investering värd mer än 1 215 miljoner euro.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…