Hem Ekonomi & affärer Titleists VD kritiserar USGA och R&A: »Fokuserar för mycket på manliga proffs«

Titleists VD kritiserar USGA och R&A: »Fokuserar för mycket på manliga proffs«

Titleist driver

15 dagar efter det att R&A och USGA släppte sin Distance Insights-rapport, ger David Maher, VD och koncernchef för Acushnet, sin syn på saken.

USGA och R&A konstaterade gemensamt att det var dags att agera för att den pågående ökningen av slaglängder (och i förlängningen även banornas längd) inte skulle fortsätta.

David Maher har publicerat en text på Titleists hemsida där han redogör för ett annat synsätt på utvecklingen än de båda regelorganens.

David Maher

”Slutsatserna i rapporten undervärderar skickligheten hos de bästa spelarna och fokuserar alldeles för mycket på de manliga proffsens spel, och projicerar detta på golf och golfare som helhet”, skriver Maher. 

”Dessutom tror vi att de redan befintliga utrustningsreglerna effektivt reglerar möjligheterna till ytterligare ökningar av slaglängden hos de spelare som slår längst.”

USGA och R&A angav två möjliga vägar framåt i den rapport som de släppte den 14 februari: Antingen att införa begränsningar i golfutrustningen som gör att avståndet begränsas, eller att skapa en lokal regel som kräver en annan ”utrustningsstandard” specifikt anpassad för elittävlingar. Ingen tidsram angavs för dessa åtgärder.

Distance Insights-rapporten konstaterade att golfspelare under den senaste 100-årsperioden slagit bollen allt längre. Som en följd har också golfbanorna tvingats blivit längre för att upprätthålla spelets utmaning. Problemet är att detta är förknippat med ökande kostnader i form av ombyggnader, anläggning, skötselåtgärder samt bevattning.

Maher ser annorlunda på saken:

”Rapporten indikerar att nästa steg är att utvärdera en möjlig förändring av utrustningsreglerna för att hejda innovation och slaglängd. Golfutrustning (klubbor och bollar) är redan hårt reglerad, och dessa regler har varit framgångsrika när det gäller att sätta en övre gräns för utrustningens prestanda vilket säkerställt att de bästa golfarna hävdat sig tack vare sin talang, skicklighet och träning, samtidigt som de använt sig av den utrustning som passat deras spel bäst.”

Maher påpekar att snittet för driverlängden på PGA Tours har minskat under sex av de senaste 13 säsongerna. Förra året sjönk det till 268.7 meter från 270 meter 2018.

”Det bekräftaratt de regler som finns är effektiva, särskilt de som har använts sedan början av 2000-talet, och som fortsätter att begränsa en framtida ökning av slaglängden samtidigt som de belönar skicklighet och uppmuntrar innovation.”

Maher menar att Titleist inte är uppskattar tankarna på en lokal regel som kräver att golfare vid specifika tävlingar måste använda längdreducerande utrustning. Han förespråkar enhetliga regler för att inte orsaka förvirring. 

Hela David Mahers text finns här.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…