Hem Banor & klubbar Ålands GK får en svensk klubbdirektör

Ålands GK får en svensk klubbdirektör

0
Peter Ellqvist.

Peter Ellqvist har rekryterats som ny klubbdirektör till Ålands golfklubb.

Ellqvist har tidigare varit klubbdirektör för tre svenska golfklubbar – bland annat Vidbynäs – och han har också varit verksam på Svenska Golfförbundet och som chef för Solresor.

Golfklubbens nuvarande klubbdirektör, Åsa Nordström, går i pension i sommar och Peter kommer arbeta parallellt med Åsa innan han tar över.

– Klubben befinner sig i en mycket spännande fas där den nyrenoverade Castle Course för mig framstår som en bana som i framtiden kan komma att räknas till Nordens bästa och Europas 25 främsta, säger Peter Ellqvist till klubbens hemsida.

– Banan har unika kvaliteter med sina havsnära hål och spännande design. Alla golfklubbar har anledning att vara avundsjuka på de exceptionella hål som skapats av djärva banarkitekter, kompetenta banbyggare, klubbens ambitiösa banchef tillsammans med övrig banpersonal och projektansvarig Joakim Isaksson. Jag har haft förmånen att besöka golfbanor runt om i världen och kan tryggt säga att Castle Course besitter kvaliteter som kommer att göra att Ålands GK blir en av de golfklubbar det kommer att talas mest om under de kommande åren.

– Nu blir det min uppgift att tillsammans med medlemmar och kommittéer att se till att Ålands GK ytterligare ökar sin attraktionskraft även för gäster. Vi ska komplettera golfupplevelsen med en hög servicenivå där jag kommer att använda de erfarenheter jag har från tidigare golfklubbar och resebranschen.

Peter hoppas att klubben i framtiden ska kunna arrangera en större tävling:

– Om detta är något medlemmarna vill medverka till. Då de naturliga mötesplatserna blir allt färre i vår högteknologiska värld ser jag stora möjligheter när det gäller vårt värdskap för möten för medlemmar, gästspelare och affärsmän. På lång sikt finns intressanta möjligheter kring boendemöjligheter i närheten av golfbanan, vilka sulle stärka konkurrenskraften ytterligare.

  • Peter Ellqvist ska hjälpa Solresor sälja golf

     Solresor Golf är namnet på Solresors nya golfprogram. Från och med idag erbjuds golfresor…
Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Krisen över för Skinnarebo Golfklubb – hade räknat fel på 400 medlemmar

Den omedelbara ekonomiska krisen för Skinnarebo Golfklubb verkar vara över. …