Trots börsoro och svajig räntemarknad köper svenskarna resor som aldrig förr. Dettta enligt Ving som i ett pressmeddelnde berättar att de under årets första 50 dagar sålt resor för i genomsnitt cirka 20 miljoner kronor per dag. Inför sommarens högsäsongsveckor börjar de populäraste hotellen redan bli fullbokade och nästan 50 procent av jullovsresorna är redan bokade.
”Aldrig tidigare har vi sålt så mycket vinterresor så tidigt. 20 000 Vingkunder har redan säkrat sin vintersemester till nästa år, en fördubbling jämfört med samma tidpunkt ifjol”, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.


”En regnig sommar följt av den varmaste vintern på 250 år är säkert bidragande orsaker till att många längtar bort extra mycket just i år. Men vi har märkt en ökning av vinterresandet överhuvudtaget under senare år. Svenskarnas semestermönster har förändrats, från att ta ledigt fyra veckor i juli sprider man idag ut sin semester mer över året”, fortsätter Öhrn.
De mest efterfrågade resmålen hos Ving inför vintern 2008/2009 är Thailand, Kanarieöarna, Egypten – Hurghada och nyheten Sharm el Sheikh samt Vings nyhet Florida som ser ut att bli en succé. Bra familjehotell (Sunwing Resort och SunGarden) och hotell med många ”vingar” (stjärnor) är det som går åt först. Ving har ökat sin försäljning av så kallade Top Selection-hotell (femstjärniga lyxhotell) med flera hundra procent under bara två års tid.
Då allt fler väljer att resa längre bort, till exempelvis Thailand, har även efterfrågan på komfort ombord och bekväma flyglösningar ökat. Därför bygger Ving om tre Airbus A330-200 till nästa vinter för att skapa mer benutrymme för passagerarna. De ombyggda planen kommer att flyga non-stop, utan mellanlandningar, hela vintersäsongen till Thailand (Phuket och Krabi), Florida och Goa. På de aktuella flygplanen reduceras antalet säten i kabinen från 360 till 323 säten.
”Det här är en stor investering vi gör och det känns jätteroligt att kunna erbjuda våra kunder högre komfort i form av större benutrymme och non-stop flygningar, ett sätt för oss att ytterligare förbättra vår produkt – på samma sätt som vi startar direktcharter till Florida eller renoverar våra Sunwing-hotell på Mallorca”, säger Magdalena Öhrn
Bokningsstatistiken inför sommaren ser också mycket lovande ut hos Ving. Hälften av resorna under sommarlovet (jun-aug) är sålda och de populäraste familjeanläggningarna börjar redan bli fullbokade. De mest efterfrågade resmålen är: Mallorca, Turkiet, Cypern, Kreta och Rhodos. Nyheten med charterflyg till Phuket under sommaren ser ut att bli en succé, ca hälften av resorna är bokade.
Cirka 50 procent av Vings kunder bokar idag sin resa via Ving.se, att jämföra mot 30 procent ifjol

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Knistad blir en del av Countryside Hotels

Knistad Herrgård – med Steffo Törnquist som bland annat golfverksamhetens ansikte utåt – k…