Hem Banor & klubbar Golfklubben som erbjuder 133 parkeringsplatser med laddningsmöjlighet för elbilar

Golfklubben som erbjuder 133 parkeringsplatser med laddningsmöjlighet för elbilar

Hills Golf & Sports Club i Mölndal erbjuder från och med i dag 133 parkeringsplatser med miljövänlig elbilsladdning för klubbens medlemmar och gäster.

Hills blir först i Sverige med att kunna erbjuda laddning för ett så stort antal bilar. 

Systemet, som är uppfunnet och levererat av Göteborgsföretaget Chargenode, möjliggör laddning på samtliga parkeringsplatser och är utbyggbart till betydligt fler platser om behov finns.

– Vi sätter upp enkla uttag på varje parkeringsplats, snyggt integrerade i belysningsarmaturen. Systemet är betydligt smartare än enskilda laddstolpar och skapar många fler tillgängliga uttag till lägre kostnad. Det är dessutom möjligt att skapa en attraktiv utomhusmiljö genom att låta utrustningen smälta perfekt in i befintlig miljö, säger Mats Sterner, VD Hills Golf & Sports Club.

Kristian Sandahl, grundare och CEO på ChargeNode, förklarar:

– Vårt system utnyttjar kapaciteten i elnätet på det mest effektiva sättet och styr optimalt med laddning till de bilar som kopplat in sig. Systemet tillhandahåller både 22kW och 7kW uttag. Du ställer in vilken tid du ska åka och systemet ser till att din bil får begärd mängd el. ChargeNodes system är helt unikt och skapar fantastiska möjligheter för anläggningar med många p-platser likt tex kontorsbyggnader/arbetsplatser, golfklubbar, hotell och bostadsrättsföreningar att på ett kostnadseffektivt sätt erbjuda elbilsladdning till många. Vår lösning är mycket hållbar och flexibiliteten i systemet gör det säkrat för framtiden, förklarar Kristian Sandahl, grundare och CEO på ChargeNode. 

– I nästa steg planerar vi att montera solceller på anläggningen, så att vi även erbjuder egenproducerad el, avslutar Mats Sterner. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …