Hem Banor & klubbar Hills i Göteborg får Nordea Masters 2018

Hills i Göteborg får Nordea Masters 2018

Nu är det klart att Hills Golf & Sports Club i Göteborg får arrangera Nordea Masters på Europatouren för herrar 2018. Tävlingen spelas 16-19 augusti.

För Lagardère Sports som äger rättigheterna till tävlingen, var valet enkelt:

– För oss som arrangör är det viktigt att tävlingen roterar mellan Sveriges största orter och bästa banor. Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna. Hills erbjuder även fantastisk inramning med utsikt över så mycket som sju hål från klubbhusets balkong. Vi har också ett stort stöd från Göteborgs näringsliv inför detta beslut”, kommenterar Claes Nilsson, Tournament Director Nordea Masters.

Hills VD Mats Sterner säger:

”Sedan vi tog över ägandet av klubben 2012 har ett av våra mål varit att få arrangera en stortävling likt Nordea Masters. Johan Edfors som är både proffsgolfare och en av klubbens delägare, har med varsam hand förädlat och utvecklat nio av våra totalt 18 hål. Idag är Hills redo för att stå det ultimata testet; en tävling med Europas bästa golfspelare på plats.”

Destinationsbolaget Göteborg & Co ser potentialen i att vara värdstad för Nordea Masters som alltid följs av miljontals människor, även utanför Sveriges gränser. Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co förklarar;

”Det känns väldigt roligt att det äntligen är dags för den internationella golfvärlden att komma till Göteborg. Det är en marknad där destinationen Göteborg inte synts på absolut toppnivå tidigare, men vi får nu möjlighet att nå ut till nya målgrupper både vad gäller evenemangsbesökare, turister och näringsliv. Att vara värdstad för Nordea Masters ligger helt i linje med vårt arbete att bredda utbudet som evenemangsstaden Göteborg kan erbjuda.”

Även titelsponsorn Nordea är nöjda med valet av arrangörsstad:

”För oss är det viktigt att Nordea Masters också kommer till Göteborg, som är en viktig marknad för oss. Här finns flera av våra största kunder på både privat- och företagssidan. Golf är ett utmärkt tillfälle att träffa våra kunder på andra ställen än bankkontoret. Dessutom är det en folkfest där vi vill sprida positiva kundupplevelser till alla besökare”, säger Tomas Björklund, Head of Sponsring & Event Nordea Bank AB.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …