Hem Banor & klubbar Barngolfen lämnar Hills – Kungsbacka blir ny spelplats 2018

Barngolfen lämnar Hills – Kungsbacka blir ny spelplats 2018

Sveriges största välgörenhetsgolftävling, Barngolfen, har spelats på Hills Sport & Golf Club sedan 2006.

Men nu byter Barngolfen bana och klubb: 2018 spelas den på Kungsbacka Golfklubb och tävlingsdatum blir måndagen den 18 juni.

Barngolfen samlar varje år ett stort antal företag, kändisar och proffs, som gemensamt engagerar sig för insamlingen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Tävlingen är stiftelsens största arrangemang och har spelats på Hills Golf & Sport Club (Hills). Nu blir den ambulerande, görs tillgänglig för fler banor, för att sen åter vara på Hills 2020. Kunskap och erfarenheten följer med genom att tidigare värdbanor är involverade i styrgrupp och planering.

–Vi är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att genomföra Barngolfen. Säsongen 2016 arrangerade vi på Kungsbacka Golfklubb en välgörenhetstävling till förmån för Hennes Majestät Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation att nu få chansen att återigen arrangera ett liknande event känns som ett hedersuppdrag som vi ser fram emot, säger Bengt Magnusson på Kungsbacka Golfklubb.

–Barngolfen och Hills har tillsammans utvecklat ett fantastiskt evenemang till förmån för barnen som kommer i kontakt med Drottning Silvias Barn & Ungdoms sjukhus. Ett underbart event där företag, kändisar och golfproffs spelar golf tillsammans och samtidigt samlar in pengar för att barnen ska få en trivsammare vistelse på sjukhuset. Genom att vi bygger om våra greener och att Nordea Masters spelas på Hills under 2018 behöver vi fokusera på de förberedelser ett så stort arrangemang tar i anspråk. Vi kommer finnas med i både tanke och kraft för att arrangemanget fortsättningsvis ska fortsätta utvecklas och önskar samtidigt Kungsbacka GK grattis och lycka till, säger Mats Sterner på Hills Sport & Golf Club.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…