Hem Ekonomi & affärer Edfors köper Hills GC

Edfors köper Hills GC

Hills Golfbana, söder om Göteborg, får nya ägare med Europatourvinnaren Johan Edfors i spetsen.
– Vi ska göra Hills till en av Europas bästa golfanläggningar, säger Johan Edfors.

Avtal har idag slutits mellan Edforsgruppen och konkursförvaltaren avseende förvärv av Hills Golfbana i Mölndal utanför Göteborg.

Edforsgruppen består av golfproffset Johan Edfors samt en grupp golfentusiaster som backar upp ekonomiskt och har stora visioner för Hills anläggning.

– Jag har alltid tyckt att Hills varit en riktigt bra bana med potential att bli fantastisk. Vi ska uppgradera anläggningen ytterligare, med fokus på att göra den mer lättspelad, och verkligen sätta Göteborg på golfkartan, säger Johan Edfors.

Hills Golfbana rankas redan idag som en av landets tio bästa banor. Nu har Edforsgruppen antagit ett ambitiöst program där det inom fem år ska byggas två nya hål och ske mängder med förbättringar. Med ny design och en komprimerad bana ska Hills attrahera fler spelare.
– Alla kategorier av golfare ska kunna njuta av banan. Hills har varit för tuff för medelgolfaren, det ska vi ändra på utan att för den delen göra den lättare för oss tourspelare, säger Johan Edfors.
Han har de senaste tre åren varit med och byggt om succébanan Black Mountain i Thailand. Den är nu rankad etta i Thailand och som den bästa mästerskapsbanan i Asien/Australien av 4500 banor. De erfarenheterna tar han och Edforsgruppen med sig in i Hills.

Mats Sterner, har idag anställts som ny vd för Hills Golf Club.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Digital workshop: Så ökar ni golfklubbens intäkter!

Den här workshopen går igenom saker som alla styrelsemedlemmar i en golfklubb bör känna ti…