Hem Banor & klubbar Österåker skjuter upp byggstarten av nya Västerled

Österåker skjuter upp byggstarten av nya Västerled

Österåker

Ursprungligen skulle Österåker Golfklubb börja ombyggnaden av Västerled i höst.

Byggnationen är nu uppskjuten ett år och beräknas vara klar 2026 istället för 2025

Till medlemmarna anger man fyra skäl:

1. Pengar på kontot

Styrelsen och ledning har varit tydlig med att kapital måste finnas på kontot innan någon byggnation påbörjas. det gäller fortfarande.

2. Bygglov och tillstånd

Vi jobbar parallellt med flera tillstånd vilka börjar komma på plats för beslut hos diverse myndigheter. Arbetet tar tid och är något vi inte kan forcera. Men – det är viktigt att vi gör ett grundligt jobb i dessa processer.

3. Material

Att vi får in material är en ytterst viktig faktor för byggnationen och skapande av golfbanan och den karaktär vi vill uppnå. Av erfarenheter från första byggnationen vill vi inte hamna i en situation att material tar slut. Att kunna köra in material under hela 2023 ger oss ytterligare ett år för detta. Det skapar bättre förutsättningar, trygghet och lugn för byggprocessen.

4. Världsläget

Vi har idag ett världsläge som påverkar oss på många sätt. Att sitta lugnt i båten ett tag till tycker vi är ett mycket klokt val.

 – På grund av det som sker i omvärlden just nu är det klokt att tänka till med tanke på prisökningar på leveranser, säger Andreas Ljunggren som är VD.

Även den nya banan ska den byggas av Henrik Stenson Golf Design. Den framflyttade byggstarten har inget att göra med den kritik Stenson fick när han anslöt till den omdiskuterade saudisponsrade LIV-touren, betonar Andreas Ljunggren.

Bra samarbete

– Vi har sedan flera år tillbaka ett mycket bra samarbete med Henrik Stenson Golf Design som har designat våra banor och andra delar av anläggningen. Ett samarbete som resulterat i en fantastisk första bana och en anläggning som vi alla är både stolta över och väldigt nöjda med. Vi är trygga i vår plan för ombyggnationen av Västerled och det som ligger på ritbordet.  

Stensons varumärke fick en törn som en följd av hans flytt till LIV-touren och det indragna kaptenskapet i Ryder Cup. Påverkar det namngivningen av banorna på något sätt? 

 – Vi är som sagt trygga i vår långsiktiga plan med projektet och väldigt nöjda med vårt samarbete och den produkt som vi har skapat tillsammans med Henrik Stenson Golf Design. Vi är ju otroligt nöjda med det arbete som har gjorts och med designen av banorna. Där har vi landat till att börja med. Sedan får man ju får ju sitta lite lugnt i båten och se var det här tar vägen. Som alltid verkar styrelsen och ledning för klubben och medlemmarnas bästa i de beslut som tas.

– Som alltid när det uppstår en situation som påverkar vårt varumärke positivt eller negativt måste man ju utvärdera det och det ska vi göra utan att stressa. Vi kan konstatera att den bana som vi har byggt tillsammans med Henrik Stenson Golf Design finns där. Det är fortfarande samma bana och vi är otroligt nöjda med samarbetet med Henrik.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…