Hem Out of Bounds | Blogg För somliga är det viktigare att golfen stoppas än att bostäder byggs

För somliga är det viktigare att golfen stoppas än att bostäder byggs

Samtidens konfrontationslusta och vårdslösa faktaförvanskning framträder sällan så tydligt som i Joel Gordon Hultsjös frustration över Karin Ernlunds (C), förslag att rädda Årsta Golf.

Joel Gordon Hultsjö skriver på en sida som heter Alliansfritt Sverige (nä, jag länkar inte…) och är formligen marinerad av hat mot själva spelet. Joel Gordon Hultsjö är uppenbarligen en av alla dessa tomtar som ser golf som en symbol för något de bestämt sig för att inte tåla. Då spelar det inte så stor roll att fakta blandas bort.

Med Joel Gordon Hultsjö är det troligen så att han hatar golf mer än han älskar nya bostäder. Han skriver:

​”I Årsta i centrala Stockholm vill Centerpartiet stoppa bygget av 6 000 nya bostäder och en ny park, istället vill de behålla den gamla golfbanan som nu står på platsen.”

Det stämmer inte. Centern ville bygga husen högre. Antalet bostäder skulle inte påverkas nämnvärt. Centern menade att golfen också skulle få plats.

Joel Gordon Hultsjö skriver också:
”De vill alltså bevara en golfbana hellre än att bygga bostäder mitt i brinnande bostadskris.”

Det är uppenbart att det i det här fallet är viktigt att just golfen i sig ska bort. Eftersom det är en golfbana. Eller gäller Joel Gordon Hultsjös resonemang mer generellt – alla ytor avsedda för fritidsintressen och aktiviteter ska bort om det går att bygga bostäder där?

Han skriver också lite raljant:

”Klart att människor ska ha någonstans att bo, men inte på bekostnad av stureplanscenterns golfsöndagar. Någon gräns måste bostadsivrarna ändå ha.”

Vilket slutligen får oss att inse att han inte vet vad han pratar om. Årsta Golf är en träningsanläggning med nio korthål.
Vem förlägger sin golfsöndag där? Men många börjar sin bana som golfare där. 150 000 åker dit varje år och tränar. De utbildar sig, tar grönt kort och går vidare.

Och alla som vill får spela. Hur upprörande som helst.

För övrigt borde Joel Gordon Hultsjö läsa den här.

Golf är bättre för samhället än somliga vill erkänna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

AI ritar links

Jo, vi har ju hört nu ett tag att AI kommer att ta över allt. Det kommer inte att finnas m…