Hem Banor & klubbar Centerns plan för att rädda Årsta Golf

Centerns plan för att rädda Årsta Golf

Centern rycker ut för att rädda Årsta Golf – genom att bygga högre hus.

Årsta Golf har 150 000 besökare per år.

Stockholms stadshus beslutade i våras att ta bort Årsta Golf och istället bygga bostäder. På Årstafältet planeras ett nytt område med 6 000 nya lägenheter för 15 000 invånare, i blandad bebyggelse med nya verksamheter och en anlagd park. Årstafältet ska vara klart 2030.

Centerpartiet menar att det inte behöver betyda att golfanläggningen på Årstafältet måste försvinna.
– Byggs det högre så kan golfbanan sparas, menar Årsta golf (C), gruppledare. Årsta Golf behöver 3 av sammanlagt 30 ha. Det går att kombinera!

Karin Ernlund, C.

– Vi vill att den populära Årsta Golfen ska få vara kvar på Årstafältet. Och vi är övertygade om att det går att kombinera bostadsbyggande, attraktiv park med golfen som bara behöver 3 av sammanlagt 30 ha,säger Karin Ernlund (C), gruppledare i Stockholms stad.

I somras fick Centerpartiet ta del av Årsta Golfs egna planer. Deras förslag är att de ska vara kvar, fast på en mindre yta. För att kunna behålla golfbanan vill Centerpartiet flytta den till det sydöstra hörnet av parken och vissa delar till andra sidan Huddingevägen, samtidigt som kolonilotterna flyttas till det nordöstra hörnet.

– Centerpartiet välkomnar planerna, även om vi gärna hade sett ännu mer bostäder och fler riktigt höga hus då platsen lämpar sig synnerligen väl för exploatering.

– Årsta Golf är en av Stockholms mest lättillgängliga golfbana, den kräver inget medlemskap, är öppen för alla och bara en SL-resa bort. Med sossarna vid makten riskerar Stockholm att bli en slätstruken stad, för att motverka det så behövs en mångfald av idrotter, säger Karin Ernlund (C).

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…