Hem Banor & klubbar TopTee köper Kungsängen

TopTee köper Kungsängen

Den första januari 2011 gick Kungsängen Golf and Country Club via Svenska TopTee ihop med golfklubbarna Brollsta GK och International GC.

– Vi kommer att utöka de fullvärdiga medlemskapen till att gälla på alla banor för dem som vill spela mycket, på bra banor. Våra medlemmar får nu fler spelmöjligheter i Stockholmsområdet, säger Joakim Sabel, VD på Svenska Top Tee.

Svenska TopTee bildades 1999 och är ett golfbolag som driver golfklubbar och utvecklar golfprojekt. Företaget driver golfklubbarna Brollsta GK, International GC samt Strandtorp GK utanför Halmstad.

– Det som sammanbinder våra banor med varandra är synen på kvalitet. Vi ska leverera bra kvalitet från öppning till stängning! Det geografiska läget på klubbarna är också intressant, nu har vi en klubb på varje Europaväg som leder bort från Stockholm norrut och västerut.

– Brollsta GK på Norrtäljevägen, International GC på vägen till Uppsala, och nu Kungsängens GC på vägen till Enköping. Det är många golfspelare som bor längsmed någon av dessa vägar så de flesta har nära till någon av hemmabanorna. Nu saknar vi bara en samarbetsbana söder om Stockholm, förklarar Sabel.

Genom att ha blivit utvald att stå som värd till Europa tävlingen Scandinavian Masters fyra gånger har Kungsängen Golf & Country Club vid flera tillfällen bevisat sig vara en av Sveriges bästa anläggningar. För att nu möta de förändringar och de nya målgrupper som bildas inom golfen har vi tittat på olika vägar att gå vidare och bedömer att Top Tee har långsiktiga mål och ambitioner där en högkvalitativ bana som Kungsängen Golf & Country club passar väl in. Säger Henrik Bergqvist, styrelseledamot i Kungsängen Golf AB. Vidare säger Henrik att nu kan Kungsängen Golf AB fokusera på ett husprojekt på mark som ligger direkt i anslutning till golfanläggningen.

TopTee kommer att arrangera golftävlingar på de tre samarbetsklubbarna för klubbarnas medlemmar. Företaget har även samarbeten med många golfbanor i utlandet som kommer att fortsätta under 2011.

Kungsängens Golf & Country Club förblir ett eget aktiebolag som helägs av Svenska TopTee AB. Samarbetet ska generera administrativa kostnadsbesparingar och även generera synergieffekter på banskötseln, marknadsföring och PR, samt ökade sponsorintäkter.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …