Hem Banor & klubbar Så blir Stensons nya bana i Ängelholm

Så blir Stensons nya bana i Ängelholm

Henrik Stenson Golf Design blir både arkitekt och delägare i Wegeholm Golf & Sport Club som byggs utanför Ängelholm.

– När vi fick förfrågan om att vara delaktiga blev vi direkt väldigt intresserade. Markområdet är något utöver det vanliga och vi har en stark tro att den bana vi kommer att skapa kommer vara av extremt hög kvalite och unik i sitt formspråk i Skandinavien, säger Henrik Stenson.

Inspirationen kommer från Australiens sandbälte och de mer minimalistiska golfbanorna där minskad påverkan av naturens resurser ligger i fokus.

Områdets sandjord tillsammans med närheten till stan och havets saltstänk endast några få minuters promenad från klubbhuset gör detta markområde till den en bra plats för en golfbana.

Det har gått 15 år sedan idén att bygga en golfbana i Vegeholmsskogen i södra Ängelholm kläcktes.
Det finns ett stort golfintresse i nordvästra Skåne med närmare 3 000 golfare bosatta bara i Ängelholms kommun. Det stadsnära läget i direkt anslutning till villaområdet Södra Utmarken och 2,5 kilometer från Stortorget i Ängelholm gör anläggningen attraktiv och tillgänglig för alla.

Genom anläggningens placering i södra delen av Ängelholm så inkluderas även Helsingborgs och Höganäs kommun i upptagningsområdet. Vi ligger precis mitt emellan sommaridyllerna Kullabygden och Bjärehalvön med många säsongsboende och stor turism.

Anläggningen byggs som en Sports Club. Banan består av 18 hål med par 72 med fem tees på varje hål. Anläggningen rymmer också en 9-håls Academy Course som även kommer att fungera som en pay and play.

I anslutning till klubbhusområdet kommer att finnas en stor drivingrange med både svingstudio, utslagsplatser under tak, från mattor och från gräs. Ett stort övningsområde där man kan träna alla typer av slag är också planerat.

Klubbhuset kommer att bestå av två byggnader; en med shop, reception, studio, vagnbod, gym, relax och omklädningsrum. Den andra delen med restaurang, bar, lounge, möteslokaler och kontorshotell.

På anläggningen kommer det finnas tennis- och paddelbanor, cross-fit anläggning, boulebana, lekplats, motionsspår och strandaktiviteter.

Den kommersiella delen i restaurangbyggnaden kommer att vara öppen för alla.

Ett medlemskap och ett partnerskap i Wegeholm Golf & Sports Club ger tillgång till golfbanan och alla faciliteter. För privatpersoner krävs spelrätt.

Greenfeespelare kommer att vara välkomna men för externa gäster är antalet starttider begränsat.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…