Hem Banor & klubbar Uppåt för golfklubbarna efter Stensons seger i The Open

Uppåt för golfklubbarna efter Stensons seger i The Open

Veckan efter Henrik Stensons historiska seger i The Open noterades ett årsbästa: Nära 412 000 bokade sällskapsronder på en vecka är årets högsta notering.

– 411 872 bokningstransaktioner under veckan betyder 41 per minut dygnet runt, vilket är fantastiskt. Då är inte den veckans 1 113 tävlingar på landets golfbanor inräknade, säger Eva Bergström, chef för GIT, golfens IT-system på Svenska Golfförbundet.

Sedan 2013 har antalet medlemmar och medlemskap i de svenska golfklubbarna ökat efter en nedåtgående trend under några år. 2016 ser trenden ut att hålla i sig. Siffrorna efter juni månad visar en ökning med 7 924 medlemskap jämfört med samma tid i fjol, i alla ålderskategorier, även juniorer.

– Att människor söker sig till golfen är frukten av hårt arbete bland klubbar och anläggningar som blivit duktigare på att anpassa sin verksamhet till vad medlemmar och gäster efterfrågar. Inte minst när det gäller former för medlemskap och servicenivå, säger Svenska Golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…