Hem Golfmässan 2017 Henrik Stenson Eyewear fokuserar på juniorer 2018

Henrik Stenson Eyewear fokuserar på juniorer 2018

Henrik Stenson Eyewear satsar på att få juniorer att bära performance solglasögon nästa säsong.

– Vi har tagit fram en kampanj för nästa år där den som köper en juniormodell får en valfri lins (finns i 3 färger). Det gör vi för att sparka igång intresset bland juniorer för att bära solskydd och performancelinser.

–  Juniorer tillbringar mycket tid i solen under träning och tävling. Därför vill Henrik att man ska fokusera mer på att lyfta fram den produkten. Linserna ger en ökad kontrast och är ett sätt att ge ögonen vila.

– Henrik har ju själv använt solglasögon sedan han var 14 år och han har inga problem med ögonen i dag.

Enligt Kennet Ekblad går utvecklingen i branschen mer mot Performance där linsen innehåller för golfaren viktiga funktioner – funktioner som exempelvis löpare och cyklister inte har samma behov av.

– De använder ju mest solglasögonen som vindskydd och skydd för flugor medan golfaren har ett behov av att använda en lins som underlättar greenläsning och som gör att man ser skuggor och strukturer på ett annat sätt.

Modellen HSE satsar på heter IceMan Junior.

– Det är samma modell som vanliga Iceman men i mindre storlek. Herrmodellen kostar 1 395 kronor medan juniormodellen betingar 1 095.

– Men vi har inte tagit bort något vad gäller kvalitet. Det är samma lins som Henrik använder. Den är gjord i samma material. Vi har bara gjort den i en mindre storlek och skalat av lite på våra marginaler, säger Kennet Ekblad.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Golfmässan 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…