Hem Utrustning & prylar Pumas nya NXT Crafted: En skön golfsko i klassisk design

Pumas nya NXT Crafted: En skön golfsko i klassisk design

Pumas nya golfsko, NXT Crafted, är en golfsko med en klassisk design och gjord av moderna material. Och på Puma tror man att skon kommer att bli en succé:

– Utseendet är viktigt när du ska köpa ett par nya golfskor, men det är är låg vikt, passform och framförallt komfort som gör att du kommer att älska dina nya skor, säger Martin Willners, nordisk marknadsdirektör för Puma.

Han menar att Puma, som har sina rötter i sportens värld, har en fördel gentemot många konkurrenter eftersom de besitter stor kunskap om material och inte väjer för att våga vara annorlunda. Tvärtom har man visat en vilja att förändra golfen.

Ett exempel är den nya NXT Crafted som är en blandning av tradition och hi-tech.

– Låt oss börja med komforten eftersom det är den absolut viktigaste egenskapen i en golfsko, säger Martin Willners. Grunden till hög komfort är bra passform, och här är Pumas långa erfarenhet av att tillverka skor för fötter i rörelse helt avgörande. Lästen i Puma NXT Crafted är tajt runt hälen och där foten är som bredast, men runt tårna och mellanfoten finns det mer plats så att foten kan röra sig fritt. 

– Del två för en skön komfort är en bra dämpning. I NXT Crafted använder Puma materialet Ignite i mellansulan, ett material som Puma utvecklade för sina löparskor och som anpassats till golfskor för att ge rätt stadga och dämpning. I en golfsko vill du ha dämpning som är anpassad för ett gångsteg och inte ett löpsteg, alltså lite mjukare dämpning. Det räcker dock inte bara med ett mjukt material, dämpningen måste ge tillbaka energi i varje steg för att fötterna inte ska bli trötta. En golfrunda består trots allt av runt 10 000 steg.

– Del tre för komfort i en golfsko är hur skon byggs runt hälen. Notera rundningen runt hälen på NXT Crafted som gör att foten sitter fast i skon, en rakare bakkappa leder lätt till skavsår. Lägg till mjuk stoppning i kragen och en stabiliserande hälkopp på utsidan runt hälen och du har en sko som sitter tajt på ett skönt sätt.

Ovandelen är tillverkad av syntetläder med en riktig lädersadel vid snörningen. Syntetläder för att det ger bra stadga, är lätt att sköta och står emot väta. Lädersadel ska ge extra stabilitet runt mellanfoten.

Puma NXT Crafted finns i fyra olika färgkombinationer: svart/brun, blå/brun, svart/svart och vit/grå. 

Priset ligger på 1 299 kronor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…