Hem Banor & klubbar Gumbalde anställer Matz Bengtsson – och storsatsar med ombyggnad av Pierre Fulke

Gumbalde anställer Matz Bengtsson – och storsatsar med ombyggnad av Pierre Fulke

Matz Bengtsson blir ny VD på Gumbalde Hotell & Konferens – en anläggning som omfattar golfbana, hotell, restaurang och konferens

Det är en del i en storsatsning som ska öka golfbanans och anläggningens attraktionskraft.

Matz Bentsson

Redan i höst startar ombyggnaden av golfbanan med sikte på att vara klar för nyinvigning till våren 2022. För designen och ombyggnaden av banan svarar den tidigare Ryder Cup-spelaren och bandesignern Pierre Fulke, av många ansedd som Sveriges främsta bandesigner med Visby Golfklubb, Kristianstads Golfklubb, Frösåkers Golfklubb och flera andra banor på sin meritlista.

Förutom en ombyggnad av banan kommer Gumbalde att omprofileras till en bredare idrotts- och rekreationsresort med poolområde, två padeltennisbanor samt via samarbeten med andra som redan bedriver anläggningar och verksamheter i Stånga med omnejd. Ambitionen på sikt är att göra Gumbalde och Stånga till ett viktigt idrott- och rekreationscentra på södra Gotland, både för gotlänningar och besökare på Gotland.

Matz Bengtsson har tidigare varit vd på Visby Golfklubb där han bland annat ledde genomförandet av den stora banombyggnaden, som även då skedde med Pierre Fulke som bandesigner.

Matz har också arbetat som klubbrådgivare inom Svenska Golfförbundet. Närmast kommer han från en tjänst som vd för Gotlands Besöksnäring, vilka arbetar med utvecklingen av besöksnäringen på ön.

– Jag är mycket glad att vara tillbaka inom golfen igen efter fem år med andra uppdrag i näringslivet. Gumbalde har en härlig och inbjudande atmosfär och med en ombyggnation av banan i kombination med övriga satsningar på anläggningen har Gumbalde alla möjligheter att bli en mycket attraktiv anläggning för golfklubbens medlemmar och gäster”, säger Matz Bengtsson.

Just nu pågår arbetet med att säkra finansieringen av banombyggnaden.

Planen är att kapital skall tillföras genom en nyemission. Budgeten för investeringen är kalkylerad till mellan sex och åtta miljoner kronor.

– Matz Bengtsson är utan tvivel en av golf-Sveriges absolut mest kompetenta och erfarna ledare. Vi är mycket glada över att vi lyckats knyta Matz till Gumbalde och den spännande satsning som ligger framför oss, säger Lennart Lindberg, ordförande för Gumbalde Hotell & Konferens.

– Den planerade satsningen på Gumbalde ska lika mycket ses som en satsning på Stånga. Ambitionen är att förankra den kommande satsningen i det lokala föreningslivet samt hos företagen i bygden, så att fler arbetstillfällen kan skapas och att det blir mer attraktivt för fler att bo att leva i Stånga, säger Lennart Weiss, ordförande i Gumbalde golfklubb.

Masterplan / Gumbalde

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…