Golf Travel Plus har kompenserat alla de kunder som bokat resor under våren 2020 och som påverkats av Corona-krisen.

– För oss är detta en självklarhet, säger Hasse Bauer, ägare till Golf Travel Plus. Jag kan inte förstå varför man som kund till en resebyrå skall behöva vänta 6-12 månader på att kanske få någon form av kompensation för det man betalt in, fortsätter han. 

Golf Travel Plus följer Paketreselagen och har betalat tillbaka hela resans pris till alla gäster som bokat av sin resa under den period UD avråder från icke-nödvändiga resor.

Dessutom har Golf Travel Plus en mycket frikostig tolkning av Paketreselage, menar Hasse Bauer:

– Till exempel har i stort sett alla som avbrutit sin resa på grund av Coronakrisen fått återbetalning och övriga ett tillgodo för den tid de inte kunnat utnyttja. 

De gäster som bokat av sin resa med avresa utanför UDs tidsperiod för avrådan har fått skjuta upp sin resa till senast sista juni 2021.

– En del har även fått återbetalning av delar av resans pris. Ingen har förlorat pengar.

Den statliga resegarantin gäller inte i fall som Coronapandemin utan endast i det fall resebyrån går i konkurs.

– Det verkar som om många, för att inte säga de flesta resebyråer, stora som små, räknar med att deras resenärer skall stå för notan för resebyråns och dess leverantörers bristande likviditet.

– Alla har fordringar på hotell, flygbolag med mera men ansvaret för en golfresebyrå är mycket större än det uppenbara, en härlig golfsemester. Det gäller att ta hand om gästerna om det uppstår en situation som till exempel i mars med Corona och att bokade resor inte kunnat genomföras eller måste avbrytas. Och detta omgående, avslutar Hasse Bauer.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Knistad blir en del av Countryside Hotels

Knistad Herrgård – med Steffo Törnquist som bland annat golfverksamhetens ansikte utåt – k…