Hem Grönytor & bandesign Nytt skandinaviskt golfbanearkitekt kontor etableras i Sverige

Nytt skandinaviskt golfbanearkitekt kontor etableras i Sverige

Den 12 september etablerades ett nytt golfbanearkitektkontor med bas i Sverige. Golfbanearkitekt Christian Lundin, Graduate Member of the European Institute of Golf Course Architects och kandidatmedlem i Föreningen Skandinaviska Golfbanearkitekter, är mannen bakom denna nya firma. Christian har de senaste åren jobbat hos ett av Europas största golfbanearkitektkontor på Irland, innan dess arbetade han som greenkeeper i Sverige.

[ad#ad-4-liten]
”Det skall bli väldigt intressant att arbeta med Sverige som bas, jag har redan fyra projekt i Skandinavien som handlar om både ombyggnation och nybyggnation. Svenska golfare har länge haft en väldigt hög status ute i Europa men tyvärr har våra golfbanor inte kommit upp i samma nivå. Det vill jag nu vara med och förändra tillsammans med den nya generation golfbanearkitekter i Skandinavien” säger Christian.
 
J C Lundin Golf Course Architecture kommer att inte endast ha Skandinavien som arbetsplats utan satsar hårt på att nå ut i Europa men även i Asien. ”Mina år hos Jeff Howes Golf Design har lärt mig ett ”hands on approach” som jag tar med mig in i detta bolag. De tjänster vi erbjuder när vi designar en golfbana ser inte riktigt ut som de traditionella tjänsterna, vi kommer att spendera mestadels av vår tid på plats i fältet för att skapa det ”lilla extra”. Tittar man på vilka banor som idag rankas högst på alla listor så är det väldigt få nybyggnationer, istället är det banor som är hundra år gamla. Helt enkelt på grund av att arkitekterna spenderade mer tid på plats och såg till golfbanan fick rätt skepnad redan i byggnadsskedet. Det är så vi vill skapa banor!”
 
”Vi förstår att det är en väldigt tuff tid att nyetablera sig in i branschen, speciellt i Sverige med tanke på allt negativt som händer i golf Sverige just nu. Men vi tror att många klubbar förstår att vill man vara med i toppen med de nya anläggningarna som erbjuder bättre kvalitet och service så måste man bygga om och skapa ett nytänkande. Där tror jag vi kan erbjuda en service till våra kunder där vi försöker tänka lite utanför ramarna.”
 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Grönytor & bandesign

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sterf inleder samarbete med USGA och R&A – satsar miljoner på grönyteforskning

Den nordiska forskningsstiftelsen Sterf investerar tillsammans med USGA och R&A 8,2 mi…