Hem Banor & klubbar Tio golfklubbar ingår femårigt samarbetsavtal

Tio golfklubbar ingår femårigt samarbetsavtal

Den första testsäsongen har genomförts under 2008 och 14 000 ronder har spelats inom ramen för GK10, ett samarbete som tio klubbar i östra Svealand startade i våras. Nu tecknar samtliga medverkande klubbar ett femårigt avtal om fritt spel för sina fullvärdiga medlemmar på varandras banor. I GK 10 ingår Burviks GK, Friiberghs GK, Grönlund GK, Hallstavik GK, Norrtelje GK, Södertälje GK, Tjusta GK, Trosa GK, Vassunda GK och Ängsö GK.

– Den första provsäsongen har visat sig framgångsrik och medlemmarna är mycket nöjda med möjligheten att få spela på andra banor än hemmaklubbens. Det finns en stark opinion för att fortsätta samarbetet och ett femårigt avtal ger medlemmarna denna möjlighet, menar Krister Frost från Ängsö GK som är ordförande i GK10.

Syftet med samarbetet inom GK 10 är att öka värdet på medlemskapet. Genom att erbjuda fullvärdiga medlemmar spel på tio banor för erlagd årsavgift istället för bara en hoppas klubbarna kunna behålla sina nuvarande medlemmar och även attrahera nya.

Samtliga klubbar inom GK10 har fått tillskott av nya medlemmar i år. Enligt Krister Frost är fritt spel på flera banor än en en av huvudanledningarna till varför man väljer att bli medlem i en GK10-klubb.
Samarbetet har varit mycket populärt bland medlemmarna som spelat sammanlagt 14000 ronder på varandras banor. Under 2008 är Vassunda GK den klubb som tagit emot flest gäster inom samarbetet och Friiberghs GKs medlemmar har utnyttjat möjligheten till fritt spel mest.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Förödelsen på fyrans fairway: ”Ersättning utlovas till den som kommer med tips”

Kalix Golfklubb har drabbats av en omfattande vandalisering. Någon har sladdat sönder stor…