Hem Utrustning & prylar Nya Scotty Cameron Futura 5.5M släpps i september: ”En mallet med bladkänsla”

Nya Scotty Cameron Futura 5.5M släpps i september: ”En mallet med bladkänsla”

Scotty Camerons nästa puttersläpp i Futura-serien blir en mallet med hög MOI som kombinerar de förlåtande egenskaperna hos en mallet med känslan hos en bladputter.

Futura 5.5M har hoselkonstruktion som uppmuntrar en rund, bågformad puttrörelse – något man vanligen associerar med bladputters. Idén till Futura 5.5M började som en prototyp till Justin Thomas. Han kom till Scotty Cameron Putter Studio i jakt på ett nytt alternativ.

Scotty Cameron berättar:

– Han ville ha en mindre mallet som han lätt kunde anpassa sig till, men en som också befordrade en bågformade stroke han föredrog. Vi svetsade en ”flareneck” till en FuturaX5 Tour putter och skickade honom. Han fortsatte med att vinna tre tävlingar och rapporterade tillbaka att några av hans kompisar ville ha en putter som hans. Hjulen började spinna.

– Förutom Justins besök hade jag också fått förfrågningar om en mindre version av Futura 7M. Så, genom att tänka på den här nya idén i mallet-putternas värld, kunde jag sammansmälta mina MOI- och toeflow-tankar till den här nya modellen, Futura 5.5M. För att uppnå detta skapade jag en lutad, rostfri ”half-neck spud” av rostfritt stål med en enda böjaxel. Detta är ett elegant sätt att ge spelaren en axel av offset och det ger också en ren vy över toppkanten av topplinjen. Och nu har vi en mallet med mer tåflöde för spelare som tycker om den där flacka känslan i sin stroke, men vill ha mer förlåtelse.

Futura 5.5M släpps i slutet av augusti i USA och i i resten av världen  22 september.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…