Hem Ekonomi & affärer Ny rapport: Golfare tjänar mer pengar, är friskare och lever lyckligare

Ny rapport: Golfare tjänar mer pengar, är friskare och lever lyckligare

Att spela golf är bra för både spelare och samhälle. Detta enligt en rapport som beställts och presenteras av England Golf och brittiska PGA.

Rapporten har studerat samhällsfördelarna med golfen och slutsatsen blev att att golf har ett totalt socialt värde på 19,29 miljarder kronor (£1.8 billion) och att varje tia som spenderas på golf genererar 12,54 kronor tillbaka i form av sociala förmåner.

Sociala förmåner, eller SROI (Social Return on Investment), beräknas genom att dividera det totala sociala värdet av golfdeltagandet med de totala kostnaderna/insatserna.

Dr Larissa E Davies, PhD, Sport Industry Research Centre.

Undersökningen har genomförts av Dr Larissa E DaviesSports Industry Research Center (SIRC) vid Sheffield Hallam University. I denna studeras det totala sociala värdet av golf, mätt genom faktorer som subjektivt välbefinnande, hälsa och socialt kapital. Detta delas med den totala insatsen i spelet från golfspelare, volontärer, investeringar och leverantörer.

Förbättrat välbefinnande är överlägset den tydligaste belöningen för golfare. Den motsvarar 24 896 kronor per person eller totalt 12,86 miljarder kronor. Men rapporten fann också att du inte ens behöver spela spelet för att gynnas, eftersom 10 procent eller 1 916 miljoner kronor återfinns i de positiva känslor som genereras av volontärarbete, till exempel ideellt arbete i klubbar och på tävlingar..

Enkelt uttryckt:  Folk som regelbundet är involverade i spelet är lyckligare och vinner fördelar av det i sin vardag.

Förbättrad hälsa är den näst största fördelen (22 procent av det totala sociala värdet), där spelare på 55 år och äldre kunde notera de mest betydande belöningarna, inklusive minskad risk för demens och hjärt- och kärlsjukdom. Att spela en golfrunda förbättrar till exempel den kardiovaskulära hälsan och minskar kostnaderna för sjukvård i samband med hjärt- och kärlsjukdom. Andra hälsoeffekter inkluderar en minskad risk för bröstcancer, koloncancer och typ 2-diabetes.

Alla åldrar drar nytta av att vara involverad i golf. Ungdomar som spelar under sin universitetstid, har vanligtvis en högre startlön än icke-spelare, medan den äldre generationen slipper de hälsoproblem som beskrivs ovan.

Det är första gången som en liknande forskningsrapport tagits fram för en enskild sport.

Nick Pink, VD för England Golf:

– Hittills har golfrelaterade studier bara involverat det ekonomiska värde som sporten ger. Genom att utforska de därmed sammanhängande sociala fördelarna har det blivit klart att sportens övergripande effekt sträcker sig mycket längre än bara till ekonomiska fördelar och att det finns ett kraftfullt argument för fortsatt investering i golfdeltagande för både unga och gamla. Vi är angelägna att betona vikten av golf för den äldre generationen, oavsett om det är en ny eller en befintlig spelare.

Han fortsätter:

– Vi är glada över att få fakta som visar att golf inte bara är bra för dig utan att spelet har en positiv påverkan på hela samhället. Vi uppmanar både de som slutat med spelet och de som fortfarande spelar att se till att golf är en del av deras veckovisa liv och att nya spelare att bli involverade.

England Golf har som syfte att främja golf genom en rad kampanjer som riktar sig direkt till konsumenten.

Årligen investeras totalt 16,62 miljarder kronor på golf i Storbritannien och det totala sociala värdet av utfallet (socialt värde) var 19,29 miljarder kronor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…