Hem Utrustning & prylar Bra start för nya Pro V1-modellen – släpps nästa år

Bra start för nya Pro V1-modellen – släpps nästa år

Två golfbollar från Titleist

Det har gått 22 år sedan Titleist Pro V1 för första gången sattes i spel i Invensys Classic i Las Vegas.

Nu är det dags igen. Snart…

Bollen har utvecklats en hel del under åren som gått sedan dess och 2023 kommer nästa version. Den bollen skulle börja testas – eller valideras, som det brukar heta – av spelarna i Shriners Hospitals for Children Open.

Men, faktum är att den sattes i spel redan i Sanderson Farms Championship – en vecka tidigare än väntat. Garrick Higgo, M.J. Daffue och Gary Woodland har samtliga deltagit i testerna av prototypbollen och de ville testa de nya bollarna i skarpt läge.

De senaste prototyperna av Pro V1- och Pro V1x från Titleist Ball Plant 3 i New Bedford, Massachusetts, levererades på tisdagsmorgonen till The Country Club of Jackson.

På torsdagen blev Higgo (Pro V1), Daffue och Woodland (som båda spelar Pro V1x) de första spelarna att sätta 2023 års modeller i spel. Fyra hål in på första varvet rullade Daffues Pro V1x ned i koppen på det 166 meter långa par 3-hålet. Higgo å sin sida gjorde 24 birdies – flest av alla – och avslutade 4 under par (68) på söndagen för att landa ett slag utanför särspelet mellan Mackenzie Hughes och Sepp Straka.

Den nya bollen ser ut som den brukar och dess yttre avslöjar inget. Dimplemönstret är detsamma som på den nuvarande modellen (2021). Därvidlag skiljer sig releaser av bollar från klubbor. De senare vill man gärna hålla borta från rampljuset tills de släpps på marknaden eftersom tekniken ofta är synlig.

Men bilderna på bollen säger inte mycket om de förändringar som skett på insidan.

Från Titleists sida avslöjas heller inga tekniska detaljer om den nya bollen, inte mer än att ”spelarnas feedback har varit mycket bra”.

I övrigt konstaterar Tileists representanter följande:

”Att samla feedback från spelets bästa spelare genom varje steg i FoU-processen och sedan ta del av deras validering under tävling är avgörande element i utvecklingen av alla högpresterande Titleist-golfbollar och övrig utrustning.”

Det var då…

I oktober 2000 lanserades Titleist Pro V1 – en golfboll som skulle komma att bli en av de mest revolutionerande produkterna i golfutrustningens historia. 47 spelare använde Pro V1 första veckan den fanns tillgänglig.

Billy Andrade vann Invensys Classic och sa att bollen ”återupplivade hans karriär”.

Pro V1 var revolutionerande eftersom den kombinerade två världar. Tidigare fanns bollar med lindad kärna, som var mjuka och spann mycket, samt bollar med solid kärna som gav mer längd. De lindade bollarna flög inte särskilt långt och bollarna med solid kärna saknade känsla och kontroll. Pro V1 erbjöd hade en solid kärnkonstruktion, surlynmantel och ett urethanskal med 392 dimplar. Bollen fungerade både för proffs och amatörer.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…