Hem Tourer & tävling LIV Golf är årets största sportnyhet enligt amerikanska sportbranschen 

LIV Golf är årets största sportnyhet enligt amerikanska sportbranschen 

LIV Golf

Amerikanska Sports Business Journal har publicerat sin läsarundersökning för 2022 och som avhandlar ett brett utbud av frågor och ämnen som rör sportbranschen.

I undersökningen ingick personer som arbetar inom den amerikanska sportindustrin.

Och det visade sig att golf befann sig i händelsernas centrum 2022.

Som svar på frågan ”Vilken av följande är årets största sportaffärsberättelse?” svarade 27 procent av respondenterna i undersökningen att LIV Golf var årets största nyhet. Vilket gav den saudiska uppstickaren en förstaplats.

På andra plats kom NIL:s påverkan på amerikansk collegeidrott, det vill säga idrottsmännen möjlighet att tjäna pengar på Name, Image and Likeness (NIL). Fram till för ett och ett halvt år sedan var högskoleidrottare begränsade till stipendium på grund av NCAA:s principer om amatörism. Sport skulle enligt dessa utövas av kärlek till spelet och inget annat. (Detta samtidigt som collegesport var en underhållningsindustri som omsatte miljarder dollar årligen).

Men NIL:s intåg kunde inte mäta sig med LIV Golf som nyhet – 19 procent röstade på den.

Intressant nog så visade det sig att intresset för LIV Golf som nyhet var större än intresset för själva touren. 82 procent av de tillfrågade svarade nej på frågan om de hade sett en tävling. 

I undersökningen hamnade LIV Golfs VD och kommissarie Greg Norman på fjärde plats när Sport Business Journal efterfrågade den mest spännande sportchefen. Han fick 3 procent av rösterna samtidigt som PGA Tour-chefen Jay Monahan fick 2 procent av rösterna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Putta hem amatör-”SM” – tävla om stora pengar i USA

I väntan på vårens greener ska bli spelbara kan du putta inomhus – och hamna i USA. Lördag…