Hem Internationellt Vad händer när Bubba och de andra LIV-spelarna kommer till Augusta?

Vad händer när Bubba och de andra LIV-spelarna kommer till Augusta?

Det är ingen hemlighet att det råder en spänd stämning mellan LIV Tour och PGA Tour.

Även så mellan spelarna.

Så hur kommer det att fungera när för LIV-spelarna ansluter i Augusta för att delta i Masters den första helgen i april?

Bubba Watson och Brooks Koepka förväntar sig inte att något ska hända.

– Ska jag vara ärlig är det bara i media det är besvärligt, säger Bubba Watson till Golfweek. Jag har pratat med spelare som kommer att vara där. Jag kommer att anmäla mig med Jason Day och Cam Young i par 3- tävlingen. Några andra killar har frågat om vi kan spela träningsrundor. Media är de enda som driver konflikten. Jag har inget emot någon spelare.

Brooks Koepka är på samma linje:

– Vi brukar ses när vi är i Jupiter. Jag träffade Rory (McIlroy) och J.T. (Justin Thomas) i går och jag tror att Keegan (Bradley) var där. Vi ses ganska mycket. Jag pratade med Rory i ungefär 30 minuter bara om bollen och alla andra saker som pågår. Ingen är arg på någon vad jag vet.

Masters blir den första tävlingen där golfare från olika tourer träffas sedan fjolårets The Open. Med vissa undantag, exempelvis DP World Tour-evenemang. I Desert Dubai Classic vann Rory McIlroy ett slag före Patrick Reed. Två spelare som, vad än Watson och Koepka säger, uppenbarligen inte hyser några varmare känslor för varandra.

Samtidigt vittnar andra spelare om att stämningen mellan spelare från de båda tourerna är frostig.

Bryson DeChambeau berättade nyligen att Tiger Woods kapat kontakten med honom.

Rory McIlroy, som var en best man på Sergio Garcias bröllop, har också sagt upp kontakten med sin gamle kompis och Ryder Cup-lagkamrat.

Keegan Bradley har inte dolt sin besvikelse över att hans kompis Brendan Steele lämnade för LIV Tour. 

Även om övriga spelarna kanske inte är direkt fientliga mot varandra så är det trots allt så att PGA Tour och LIV Golf befinner sig i en pågående juridisk strid i federal domstol.

Elva LIV Golf-spelare stod ursprungligen bakom processen mot PGA Tour i augusti förra året. I dag återstår bara LIV Golf, DeChambeau, Matt Jones och Peter Uihlein.

Konflikten till trots insisterar Watson och Koepka på att spelarna inte hyser personligt agg mot varandra. Att McIlroy yttrat sig kritiskt mot LIV Golf är helt naturligt, menar de:

– Han skyddar sin verksamhet, sa Watson. Det är helt rätt.

Klyftan mellan tourerna och spelarna bottnar i att många anser att LIV Golf är ett sätt för kungariket Saudi att försöka framställa sig i en bra dager. Detta för att skymma det faktum att landet anklagats för omfattande kränkningar av de mänskliga rättigheterna, inklusive politiskt motiverade mord, tortyr, försvinnanden och omänsklig behandling av fångar. Medlemmar av kungafamiljen och den saudiska regeringen har anklagats för inblandning i mordet på Jamal Khashoggi, en saudisk journalist och kolumnist som skrev för Washington Post.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…