Hem Tourer & tävling LIV Golf beredda att betala för sändningstid på Fox Sports

LIV Golf beredda att betala för sändningstid på Fox Sports

LIV Golf

Intressanta sporträttigheter är det huggsexa om bland de kommersiella TV-bolagen.

Mindre intressanta får betala för att synas.

Enligt Golfweek är LIV Golf beredda att köpa sändningstid för sina uppvisningstävlingar på amerikansk kabel-tv. Det potentiella avtalet – som fortfarande håller på att slutförhandla – gäller med Fox Sports 1.

Att LIV är beredda att betala för att tävlingarna ska visas på TV kan förstås tolkas som att LIV misslyckats med att attrahera ett seriöst kommersiellt intresse.

Greg Norman, vd för LIV, hävdade så sent som för ett par veckor sedan att det fanns ”ett intensivt intresse från medieföretag som var ivriga att sända LIV-turneringar”.

– Vi pratar med fyra olika nätverk, sa han då till ESPN.

En chef i branschen motsäger detta. Enligt honom har LIV misslyckats med att intressera NBC, CBS, Disney, Apple och Amazon. Och Fox Sports engagerade sig endast eftersom Lachlan Murdoch, verkställande ordförande och VD för Fox Corp, uppmanat dem att göra så.

– Folk på Fox vill inte ha med detta att göra, säger chefen. De var tvungna att göra det.

Förra månaden rapporterade Sports Business Journal att Jared Kushner, Donald Trumps svärson, hade försökt skapa intresse för ett TV-paket med LIV. Kushners private equity-bolag, Affinity Partners, fick 2021 två miljarder dollar i finansiering från Saudi Public Investment Fund.

– De annonsörer som hamnar i detta sammanhang detta kommer att bli förbannade, säger en erfaren sport-tv-chef som vill vara anonym. Det är en svag produkt, och det är dessutom en smutsig produkt.

Källor med insyn säger att affären mellan LIV och Fox Sports närmar sig ett slutligt avtal. Men det är ännu inte undertecknat, och det är fortfarande oklart när det kommer att träda i kraft.

Fakta:

LIV Golf har sedan starten fått kritik för att ägna sig åt så kallad sport washing som ett sätt för kungariket att kompensera för att landet inte respekterar mänskliga rättigheter. Saudiarabien har anklagats för politiskt motiverade mord, tortyr, kidnappningar och omänsklig behandling av fångar. Medlemmar av kungafamiljen och landets regering har anklagats för inblandning i mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, kolumnist i Washington Post.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Putta hem amatör-”SM” – tävla om stora pengar i USA

I väntan på vårens greener ska bli spelbara kan du putta inomhus – och hamna i USA. Lördag…