Hem Internationellt Fred i golfvärlden – tourerna går ihop

Fred i golfvärlden – tourerna går ihop

LIV Golf Jay Monahan PGA Tour

PGA Tour, DP World Tour och Saudiarabiens offentliga investeringsfond,  Public Investment Fund (PIF), som gett LIV Golf ekonomisk uppbackning, har aviserat att de går ihop.

Därmed torde golfvärldens inbördeskrig vara över.

Ett nytt avtal presenteras i dag där de tre tourerna slår samman all kommersiell verksamhet i ett gemensamt ägt bolag.

Detta görs, enligt ett pressmeddelande, för ”att säkerställa att alla intressenter drar nytta av en modell som ger maximal spänning och konkurrens mellan spelets bästa spelare”.

PIF kommer att göra en kapitalinvestering i den nya enheten för att underlätta dess tillväxt och framgång. Den nya enheten kommer att implementera en plan för att växa dessa kombinerade kommersiella verksamheter, driva på ett större engagemang av fans och påskynda tillväxtinitiativ som redan pågår. Med LIV Golf mitt i sin andra, banbrytande säsong kommer PGA TOUR, DP World Tour och PIF att arbeta tillsammans för att på bästa sätt presentera och växa teamgolf framöver.

Dagens tillkännagivande sätter ett ömsesidigt stopp för alla alla pågående rättstvister mellan tourerna. De tre organisationerna kommer att samarbeta för att återupprätta en rättvis och objektiv process för de spelare som vill återansöka om medlemskap hos PGA TOUR eller DP World Tour efter avslutad säsong 2023.

– Efter två år av störningar och distraktioner är det här en historisk dag för spelet som vi alla känner och älskar, sa PGA TOUR-kommissionären Jay Monahan.

– Detta transformerande partnerskap erkänner den omätliga styrkan i PGA TOUR:s historia, arv och konkurrensfrämjande modell och kombinerar med det DP World Tour och LIV – inklusive teamgolfkonceptet – för att skapa en organisation som kommer att gynna golfspelare, kommersiella och välgörande ändamål, partners och fans. Framöver kan fansen vara säkra på att vi tillsammans kommer att hålla det löfte vi alltid har gett – att främja konkurrensen från de bästa inom professionell golf och att vi är engagerade i att säkra och driva spelets framtid.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Flera svenska stjärnor klara för Scandinavian Mixed på Vasatorp i sommar

Den tidigare Mixed-mästarinnan Linn Grant och Sveriges senaste DP World Tour-vinnare, Jesp…