Hem Utrustning & prylar Fury – sportig toursko med mycket komfort från FootJoy

Fury – sportig toursko med mycket komfort från FootJoy

FootJoys nya skomodell Fury är helt och hållet ett passionsprojekt för företagets designers. Här har man byggt en sko inifrån och ut och resultatet är kanske den skönaste sko FootJoy någonsin gjort.

Det är en ovanligt komfortabel toursko som snabbt vann anhängare på touren när den lanserades i mitten av januari. Rafa Cabrera Bello var en av dem:

”Jag satte dem i spel omedelbart eftersom de känns och ser så sportiga ut. Jag är förvånad över att en sko som är så bekväm kan också erbjuda så mycket stabilitet.”

Under den sportiga ”huven” ryms  en hel ”features” och teknologi. Man har lagt mycket möda på komfort och stöd, och skon sitter som ett resultat av detta otroligt bra på foten – utan att försaka det stabilitet och den markkontakt en aggressiv sving kan kräva.

Vattentätt läder på ovansidan kombineras med viktbesparande mesh-sektioner som är enkla att rengöra tack vare en neoprenbeläggning. Den ökar också skyddet från elementen.

Det FootJoy kallar Trufit Inner Sleeve är en tunga som omsluts av ett FlexGrid-system där snören är fästa till mellansulan vilket låser in foten och ger medialt och lateral stöd genom svingen.

Det upplevs som stabilt tack vara att foten inte rör sig i sidled.

Skon har dubbla lager av skum i en så kallad OrthoLite Impressions FitBed. Det första är ett skikt av minnesskum som returnerar energi när man går, medan den andra formar sig efter foten med tiden.

Skons stabilitet kan härledas från EVA-sulan, som är stum i sidled, däremot böjlig framåt och bakåt vilket förbättrar komforten.

Markkontakten kommer från nio Softspikes Pulsar i kombination med TPU-nubbar i nyckelområden.

Priset är 1 899 kronor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…