Hem Banor & klubbar FootJoy och Golfamore lanserar golftävling i nytt format

FootJoy och Golfamore lanserar golftävling i nytt format

FootJoy Masters

Acushnet och Golfamore satsar tillsammans på en ny rikstäckande golftävling – FootJoy Masters.

Tävlingen, en fyrboll-bästboll, spelas mellan juni och september 2024.

– Vi hoppas kunna stötta klubbarna genom att kunna erbjuda medlemmar och gäster något nytt. FJ Masters ska inte ersätta klubbarnas vanliga tävlingar utan vara ett komplement till den befintliga verksamheten som är något helt annat. Mår golfen bra, kommer också vi, golfklubbarna och våra kollegor i branschen att kunna fortsätta utvecklas.

Konceptet har utvecklats under hösten.

– Både Acuschnet och vi på Golfamore är organisationer med mycket kunskap och engagemang för golfen. I en tid då mycket konkurrerar med golfen, både ekonomiskt och tidsmässigt, är det viktigt att alla vi som är verksamma inom branschen hjälps åt för att få golfen att växa, få fler flickor och kvinnor att spela, så att vi fortsätter se en positiv utveckling framåt, säger Filip Morel, Head of Events & Partners på Golfamore Event.

För de klubbar som agerar värd för tävlingen finns fler fördelar. Nästan hälften av deltagarna Golfamores tidigare tävlingar kommer från andra klubbar än värdklubben. 

– Vi strävar efter att inte bara ge deltagarna en oförglömlig upplevelse utan också att ge värdklubben möjligheten att dra nytta av evenemanget ekonomiskt, vilket är otroligt viktigt för oss, tillägger Filip Morel.

– Vi såg att en tävling är ytterligare en väg för oss båda att komma ut och både stötta klubbarna i den dagliga verksamheten och genom att erbjuda golfarna något nytt eftersom vi ser FJ Masters mer som en helhetsupplevelse som är mer än ”bara” en golftävling.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …