Hem Utrustning & prylar Därför är nya Titleist ProV1 bättre än de tidigare modellerna

Därför är nya Titleist ProV1 bättre än de tidigare modellerna

Titleist golfbollar

Enligt Titleist ska de nya modellerna av ProV1 ge längre slag, ha ett lägre spinntal med de långa klubborna och uppträda mer konsekvent i luften.

Hemligheten bakom förbättringarna är en förbättrad kärnteknologi – i båda bollarna.

Både Pro V1 och Pro V1x är konstruerade med en avancerad kärndesign som ger lägre spinn med de långa klubborna, mer längd och en mer konsekvent bollflykt.

Kärnornas nya design har en större skillnad mellan den yttre delens hårdhet och den inre kärnans mjukhet. Det bäddar för en högre energiöverföring som, utöver tidigare nämnda fördelar, också ökar bollhastigheten.

I Pro V1x har också den inre av de tvådelade kärnorna ökat i storlek med hela 44 procent. En mjukare och större innerdel ska bidra till en ökning av bollens stabilitet när den befinner sig i luften. Den bidrar också till ett lägre spinntal när bollen slås med längre klubbor.

Pro V1x har, precis som tidigare, en något hårdare känsla än Pro V1. Den ger generellt sett mer spinn och en högre bollbana än ProV1.

– För att en Titleistboll ska vara ny måste den vara bättre, säger Frederick Waddell, Director of Golf Ball Product Management. Ska vi kalla det en ”ny Pro V1” måste den vara bevisligen bättre än föregående generation. Vi går igenom en rigorös test- och valideringsprocess för att säkerställa att de prestandaförbättringar som utvecklats av vårt FoU-team uppmärksammas av golfspelaren när de sätter den i spel och upplever produkten.

– Vi letar efter konsekvens i alla delar när vi konstruerar golfbollar, från aerodynamik in till till kärnan, säger Mike Madson, Senior Director Golf Ball Research and Engineering.

– Vi vill alltid att bollen flyger likadant. Vi vill att bollen ska producera konsekvent launch, spinn och utgångshastighet vid varje slag. Konsekvens innebär att när en golfspelare slår en Pro V1 eller Pro V1x ska varje korrekt utfört slag de leverera som de förväntar sig.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…