Hem Utrustning & prylar Cobras nya King Forged TEC – klassisk form med modern teknologi

Cobras nya King Forged TEC – klassisk form med modern teknologi

Cobras nya  King Forged TEC är en klubba gjord för den bättre golfaren som vill ha en kombination av precision, känsla, distans och förlåtande egenskaper. Formen är klassisk men teknologin modern.
Klubba som ser ut som en traditionell muscle back , men bakom skalet döljer sig en ihålig konstruktion med den senaste teknologin som tar klubban till en ny nivå vad det gäller längd och känsla.
Den ihåliga konstruktionen ger nya King Forged TEC flera fördelar jämfört med en traditionell konstruktion.

Den största fördelen är man kunnat flytta vikt ned och ut åt sidorna vilket ger en mer förlåtande klubba, samt att man kunnat använda en smidd träffyta med en konstruktion snarlik den som finns i Cobras drivers, träklubbor och hybrider. Denna flexande träffyta – Pwrshell Face – ger betydligt mer längd, faktum är att träffytan är så het att den har fått bromsas i sweetspot för att få samma längd oavsett var på träffytan du träffar.
En tungstensvikt är placerad lågt ner från tån och in mot mitten så att det finns massa precis bakom sweetspot, en viktplacering som uppskattas av de som verkligen vill kunna forma sina slag. Avslutningsvis är håligheten fylld med ett energi- och ljudabsorberande skum för att ge en mjuk känsla och helt rätt ljud.
Alla klubbor är utrustade med Cobra Connect Powered by Arccos, en sensor högst upp i greppet som gör det möjligt att samla in all tänkbar data om sitt spel ute på banan och på så sätt lära sig av sina styrkor och svagheter.
KING Forged TEC finns även som One Length där alla klubbor har samma längd på skaften. Varje klubbhuvud är däremot anpassat för att svingvikten ska vara densamma genom setet. Även lievinkel och skaftvikt förändrat genom setet för att ge maximal prestanda i varje klubba.

Klubborna finns till försäljning i butik 1 november. Priset för ett set, 5–PW, hamnar på 9 999 kronor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…