Hem Grönytor & bandesign Stri och Bigga i nytt samarbete för att öka kunskapen om grässkötsel

Stri och Bigga i nytt samarbete för att öka kunskapen om grässkötsel

Banchefer och greenkeepers är nyckelpersoner i ett nytt forskningsprogram som initierats av av STRI och stöds av BIGGA.

The Golf Research Enterprise (Green) syftar till att identifiera och hitta lösningar på problem på  golfbanan, nu och i framtiden. Men vilka problem och utmaningar Green ska fokusera på, det avgörs av de som arbetar med gräset på golfbanan. STRI hoppas att dessa ska delge vvilka de uppfattar som de stora utmaningarna. Förhoppningsvis leder detta underlag till en fokuserad utredning som mynnar ut i ”best management practices”.

Utmaningarna med gräs varierar. De kan vara högst lokala. Green vill samla in information och frågeställningar från olika håll, utreda och sedan sprida kunskapen vidare till golfindustrin. Därför uppmanar man att alla som jobbar med grönyteskötsel genomföra en kort enkätundersökning .

Svaren kommer att sammanställas de som är mest angelägna prioriteras. Prioritetslistan kommer att presenteras och diskuteras vid BTME 2020. När ämnena har prioritetsordnats kommer Green att utveckla ett forskningsprogram för att undersöka dessa frågor vid STRI: s forskningsanläggning i Bingley 2020.

Resultaten från forskningsprogrammet kommer att uppdateras regelbundet i seminarier på BTME och STRI Research Days, online och via sociala medier samt genom artiklar i Greenkeeper International och STRIs Bulletin. STRI och BIGGA har båda åtagit sig att arbeta nära detta initiativ för att bidra till framgång och spridning av resultat.

Dr Ruth Mann, chef för global forskning på STRI, säger:

– Golf Research Enterprise kommer att ge alla som jobbar med gräs möjlighet att påverka beslut om var det ska forskas för att skapa lösningar på de vardagliga problemen på golfbanan. Jag ser fram emot att se hur vi kan hantera dessa utmaningar och ytterligare förbättra förvaltningen av golfbanor.

BIGGAs verkställande direktör, Jim Croxton:

– Det som gör Golf Research Enterprise annorlunda från de initiativ som har kommit innan är att greenkeepers placeras i hjärtat av projektet. BIGGA-medlemmar har möjlighet att hjälpa till att forma riktningen för forskningen och de kommer också att kunna spela en aktiv roll i alla studier och praktiska studier som uppstår.

– I en så snabbt föränderlig bransch är det mycket viktigt att det är tydligt i råd som ges till våra medlemmar. Om vi ​​ska möta de ständigt ökande utmaningarna inom golfbana, måste vi ha svar på de frågor som ställs och därför är detta initiativ från STRI mycket välkomna.

– STRI gör en betydande investering och vi är glada över att arbeta tillsammans med dem. Vi uppmanar alla inom turfindustrin att engagera sig i detta initiativ.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Grönytor & bandesign

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sterf inleder samarbete med USGA och R&A – satsar miljoner på grönyteforskning

Den nordiska forskningsstiftelsen Sterf investerar tillsammans med USGA och R&A 8,2 mi…