Hem Utrustning & prylar Cobras nya F-Max-serie – för golfare som kan behöva lite hjälp

Cobras nya F-Max-serie – för golfare som kan behöva lite hjälp

Cobra har släppt den mest lättspelade klubbserien företaget gjort: F-Max-serien
F-Max-familjen rymmer både dam- och herrversioner av drivers, fairwaywoods och hybrider.
Samtliga ska vara extremt lätthanterade för golfare med låg svinghastighet.

F-Max Driver har en ultralätt konstruktion med lättare skaft än hos föregångaren, Cobra Max. Detta kombineras med en lägre svingvikt vilket främjar en ökad hastighet på klubbhuvud och längre slag för spelare med låg till måttlig svinghastighet. Dessutom har F-Max-drivern ett medelstort grepp för att bättre komfort. Klubbhuvudets interna vikter är placerade nära hälen vilket främjar en mer förlåtande, högre bollflykt. Man kan välja mellan offset, som skapar en högre bollbana med drawförstärkning, eller en rakare hosel för mer neutral bollflykt.

F-Max Driver finns i 9,5°, 10,5° och 11,5° loft för män och 15° loft för kvinnor.

– När det gäller Super Game Improvement-kategorin kan det inte överdrivas hur viktigt det är med en lätt konstruktion är för spelaren, säger Tom Olsavsky, VP för FoU för Cobra Golf.

– Med F-MAX har vi fokuserat på konceptet att lättare står för lättare att träffa och vi har gått långt för att se till att även våra komponenter är överlägsna när det gäller att minska vikten. Vi är övertygade om att utformningen av F-MAX-drivern, fairwaywoods och hybrider gör det lättare för måttliga svinghastighetsspelare att få upp bollen i luften. Det är nyckeln till att slå längre och rakare.

F-Max Fairwaywoods finns för både höger och vänsterspelare med 16°, 20° och 23° loft för män och 19°, 23° och 27° loft för kvinnor.

F-Max Hybrid finns i höger och vänsterversuion med 19°, 22°, 25°, 28° och 31° loft för män och 23,5°, 26,5°, 29,5° och 32,5° loft för kvinnor.

Klubborna släpps 18 augusti.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…