Hem Utrustning & prylar Cobra presenterar sin nya familj för 2020 – Speedzone

Cobra presenterar sin nya familj för 2020 – Speedzone

I dag presenterar Cobra sin största nyhet för 2020 – Cobra Speedzone, en familj med driver, fairwaywoods, hybdrider, järnklubbor och wedgar byggda för maximal fart och längd.

De första oberoende testerna av nya Speedzone Driver säger att den är bättre än fjolårets Cobra F9 Speedback.

Träffytan är CNC-fräst för att uppnå så mycket trampolineffekt som möjligt utan att överskrida den tillåtna gränsen. På årets modell är den CNC-frästa ytan 95 procent större.

Drivern har en T-formad konstruktion som ger en lättare konstruktion med bibehållen styrka. Den sparade vikten placeras istället i sulan för att ge bättre utgångsvinkel och spinnvärden. Hela 50 procent av Speedzone Driver täcks av kolfiber i en 360 Carbon Wrap Crown vilket sparar 25 gram, en massa som i stället placerats i sulan så den hamnar långt bak och lågt ner.

En hög midja, frästa spår högst upp på träffytan och rundade kanter skapar lågt luftmotstånd för högre svinghastighet och därmed längre slag. Hög MOI skapar en förlåtande driver.

Cobra Speedzone kommer i två versioner. En med flyttbar vikt för att kunna finjustera spinntalet, och en lite större med fast vikt för den som bara vill ha en driver som går långt och rakt. Den senare heter Cobra Speedzone Xtreme Driver.

Priset på drivern är 4 499 kronor.

Även Cobra Speedzone fairwayklubbor har en CNC-fräst träffyta för att generera hög bollhastighet över hela träffytan. När en robot får fräsa träffytan blir den upp till fem gången mer precis än när en människa står och handslipar den.

Både fairwayklubborna och hybriderna har Baffler Rails på undersidan för att klubborna ska glida lättare genom gräset. De sänker också tyngdpunkten vilket gör att bollen får en högre launch.

Fairwayklubborna finn i tre varianter. Den vanliga Speedzone Fairway med ett stort klubbhuvud och vikten bak för högre bollbana, en mindre Speedzone Tour Fairway med vikten fram för lägre spinn och en mer penetrerande bollbana samt årets nyhet Big Tour Fairway som har den större formen men vikten fram. Den senare är för de som vill ha riktigt låg spinn, och den finns bara som 3W.

Cobra Speedzone Hybrids finns både som standardhybrider och som One Length där klubborna har samma skaftlängd som en järnsjua (37,5″). Båda har de nya Hollow Split Rails, vikten placerad bak och är utrustade med Cobra Connect för att samla in statistik på banan om ditt spel. Välj vanliga hybriden om du söker längd och är bekväm med längre skaft, välj One Length om du istället prioriterar precision.

Priset på fairwayklubborna är 2 999 kronor och hybriderna kostar 2 299 kronor.

Speedzone Irons har samma form och samma tankar som årets F9 Speedback, men självklart finns det många förbättringar som ska lyfta spelet ytterligare för alla golfare. Största nyheten är att de långa järnen, 4–7, har fått en kolfibertopp för att ta bort vikt upptill och istället placera den i sulan för att skapa en bättre utgångsvinkel och längre slag. Det är samma tanke som med kolfibertoppen i drivers, och Cobra är först ut med den lösningen på järnklubbor.

Vikten är flyttad än mer ut åt sidorna samt lågt ner och långt bak för att göra klubban förlåtande samt ge en högre launch. Träffytan PWRSHELL har finjusterats för att bli ännu bättre vid träffar utanför sweetspot, och dessutom har Speed Channel på undersidan gjorts bredare för att träffytan ska kunna flexa mer vid låga träffar.

Speedzone Irons finns självklart även som One Length. Där har alla järnklubbor samma längd som en traditionell järnsjua (37,5″), och fördelen med det är att det blir en och samma sving med alla järnklubbor. För att klubborna ändå ska leverera 8–15 meter mellan två klubbor har det olika skaft, lie, skåror och tyngdpunkt. Allt fler upptäcker fördelarna med One Length, och framförallt är det en bättre bollträff som leder till jämnare spel och en lägre score.

Precis som med drivern finns klubborna både för herr och dam. Och dessutom gäller att det är okej att sprida bilder och info om de nya klubborna från och med i morgon, 19 november, klockan 15.00. Klubborna finns i butik i mitten av januari 2020.

Priset på ett set med sex klubbor stål är 6 999 kronor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…