Hem Out of Bounds | Blogg Så viktig är bollen för din score – om du är proffs!

Så viktig är bollen för din score – om du är proffs!

0
0

Bollen kan påverka scoren mer än man kanske tror.

Fråga Russell Henley.

Han bytte boll på 9:e hålet i Mayakoba Golf Classic, andra rundan, och gjorde fyra raka dubbelbogeys. Fast det insåg han inte förrän efter han hålat ut på 18:e.

Egentligen gjorde han fyra raka par på hål 9 till hål 12.

Dock hade han bytt boll på hål 9 och satt en boll i spel som var av en annan modell än den boll han normalt använder, och som han spelat med tidigare under rundan.

Han bröt därmed mot PGA TOUR: s One Ball Rule (Appendix I; Part C; Section 1c) .

Russel Henley fick plikta två slag per hål och hans 69:a förvandlades till en 77:a – och missad kvalgräns.

Hur bollen hamnat i hans bag vet han inte.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Johan blir ny klubbchef på Trummenäs

Trummenäs har hittat en ersättare till Jan-Erik Andersson. Johan Bjerngren kommer närmast …