Hem Ekonomi & affärer Acushnet stämmer Callaway för patentintrång

Acushnet stämmer Callaway för patentintrång

Acushnet hävdar sina amerikanska patent mot Callaways Tour i och Tour ix golfbollar och försvarar Pro V1 mot vad man anser vara ogrundade anklagelser från Callaway

Acushnet Company har tillkännagett en serie åtgärder för att skydda de immateriella rättigheterna rörande sina golfbollsprodukter.

Acushnet har väckt talan om patentintrång mot Callaway Golf vid United States District Court i distriktet Delaware. I sin klandertalan hävdar Acushnet att Callaway Golfs Tour i och Tour ix golfbollar gör intrång i nio patent ur Acushnets omfattande patentportfölj för golfbollar, vilken täcker teknologin för en flerdelad, solid kärna.

“Som branschledare respekterar vi andras immateriella rättigheter och vi förväntar oss att andra ska respektera våra,”säger Joe Nauman, Executive Vice President, Corporate and Legal, Acushnet Company. “Vi tror att meningsskiljaktigheter som dessa hanteras bäst mellan de inblandade bolagen och vi har vid upprepade tillfällen försökt att lösa dessa tvister. När dessa diskussioner misslyckades, gav Callaway oss inget annat alternativ än att gå vidare med en patentintrångstalan. Vi är förhoppningsfulla att dessa frågor kommer att kunna lösas, men vi kommer även fortsättningsvis att försvara våra immateriella rättigheter.”

Acushnet tillkännagav även åtgärder för att kraftfullt försvara sig mot Callaways påståenden om att 2009 års Pro V1 och Pro V1x golfbollar gör intrång i Callaways patenträttigheter.

Dessa påståenden saknar grund då Acushnet har designat sina nya Pro V1 modeller så att de faller utanför Callaways patent. Acushnet har begärt att domstolen skall fastställa att intrång inte har gjorts i de av Callaway påstådda patenten samt att dessa är ogiltiga. Acushnet är även i färd med att begära förnyad granskning av dessa och andra av Callaways patent vid United States Patent and Trademark Office.

“Dessa åtgärder påverkar inte våra kunders eller övriga golfares möjligheter att köpa våra nya Pro V1-bollar och spela med dem,” säger Wally Uhlein, Chairman and CEO, Acushnet Company.

“Vi fortsätter sträva efter att förse golfare med golfbollar med högsta prestanda och av bästa kvalitet, samt att tillförsäkra att valet vilken boll golfaren ska spela med alltid ska tillkomma golfaren.”

Acushnet underströk också att de fortfarande känner tillit i den rättsprocess som pågår vid U.S Court of Appeals for the Federal Circuit vilken angår överklagandet av den blandade dom som meddelades för över ett år sedan i den långdragna patenttvisten mot Callaway som rör giltigheten av fyra patent som Callaway tidigare gjort gällande. Sedan juryns avgörande har U.S. Patent & Trademark Office fastslagit att dessa patent inte är giltiga, och detta fördelaktiga ställningstagande från Patent Office kommer att beaktas i den process som rör överklagandet.

“Det är beklagligt att en av våra konkurrenter föredrar att tävla i rättssalen i stället för i proshopen,” sammanfattade Nauman.
“Vi skall dock föra dessa frågor i hamn och se till att de slutförs på ett lämpligt sätt. Samtidigt som allt rättsprocessande är förknippat med osäkerhet, är vi alltjämt säkra på att vi kommer att vinna.”

Acushnet har över 650 aktiva patent för golfbollar – fler än någon annan tillverkare. Titleists Pro V1 har varit världens mest sålda golfboll i över 7 år. Över 65 patent som innehas av Acushnet Company är relaterade till Titleist Pro V1.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cobra öppnar tourbussen för kunder och vanliga golfare under Scandinavian Mixed

Förra året i maj rullade Cobras tour truck ut på vägarna för att bistå kontrakterade Cobra…