Hem Banor & klubbar Elisefarm planerar 60 villor vid golfbanan

Elisefarm planerar 60 villor vid golfbanan

Elisefarm Golf Club har blivit utnämnd till en av Europas 10 bästa nya golfbanor av en amerikansk golftidning och med den fina utmärkelsen har basen lagts för en fortsatt satsning på anläggningen som ligger mitt i Skåne:

60 villor ska byggas – de första husen bör kunna stå färdiga våren 2010.

– Vi har mött ett stort intresse från svenskar och danskar att bo nära golfbanan, säger Lars Ingesson som tillsammans med sin fru Ingrid Linné äger golfanläggningen som ligger mitt i Skåne.

Läget är centralt med ca 25 minuter med bil till Malmö och 15 minuter till Lund och området sluttar försiktigt ner mot Ringsjön med en höjdskillnad på 40 meter mellan högsta till lägsta punkt.

Elisefarm är en anläggning som anses lite unik i Sverige då den har lite större ambitioner och satsar mer på att ge gästerna en komplett klubbupplevelse i stället för att bara ha arton hål och ett enkelt klubbhus. Golfbanan är anlagd i en terräng med fantastisk utsikt och slingrar sig fram i ett småkuperat landskap med inslag av strategiska vattenhinder.

Banarkitekten Martin Hawtree, England har designat anläggningen som har ambitioner att byggas ut från 18 till 36 hål. Hawtree är golfbanedesigner i tredje generationen med erfarenhet av både nybyggnationer och varsam renovering av gamla golfbaneklenoder som Lahinch, Royal Birkdale och Royal Melbourne. Hawtree har även designat Simons Golf Club, Helsingör, Danmark och är just nu aktuell i ett projekt i Skottland med Donald Trumph.

Anläggningen på Elisefarm är öppen året runt med restaurang, 21 hotellrum av hög klass och en konferensavdelning. Herrgården som utgör anläggningens mittpunkt är inredd i engelsk stil och gästerna välkomna av gemytliga salonger och öppen spis. En stor del av gästerna tillbringar ett dygn eller mer på Elisefarm med helpension och golf. Gästerna kommer från hela Sverige och danska gäster syns till nästan var dag. Elisefarm satsar på en upplevelse av hög kvalité – god mat, personligt bemötande och en golfbana som är i bra skick alla dagar.

Golfbanan är nu inne på sitt fjärde år och ägarna har under årens lopp fått alltfler förfrågningar från danskar och svenskar på permanent boende mitt på banan. Planerna håller nu på att förverkligas och Hörby Kommun håller på att ta fram en detaljplan som bör vara klar inom kort . Förhandlingar pågår med ett antal hustillverkare och arkitekter. Husen ska utformas så att de passar in i omgivningen och det är Herrgården som får stå som modell för de planerade husen. Ett par olika versioner av hus med olika storlekar håller på att tas fram, gemensamt för dem är att det kommer vara ljusa putsade stenhus.

Det tilltänkta bostadsområdet har en hänförande utsikt över golfbanan och Ringsjön och husen skall placeras i grupper utefter golfhålen. Husköparna kommer att få en golfbil till varje hus och aktier med spelrätt i golfbanan med på köpet. Tankegångarna för området påminner om Victoria Park i Malmö när det gäller servicekonceptet. Det kommer att finnas möjlighet för husköparna att köpa till service såsom gräsklippning, städning och fönsterputsning vilket gör boendeformen attraktiv för många – unga som gamla. Servicekonceptet kommer att byggas ut allt eftersom husen byggs och det finns redan nu planer på ett mindre gym samt Spa, pool finns redan vid Herrgården.

De första husen bör kunna stå färdiga våren 2010 och utbyggnaden kommer att ske i etapper.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …