Unlimited Travel Group AB, som också äger Birdie Golftours, har tecknat avtal om att förvärva 75 procent av aktierna i Världens Resor AB. Tillträde sker per den 1 februari 2008. Genom förvärvet av Världens Resor AB förväntas Unlimited Travel Group AB omsätta ca 325 Mkr.

Världens Resor är ett reseföretag som är specialiserat på upplevelse / äventyrsresor med svensk färdledning runtom i världen. Företaget startades 2002 och har utvecklats stadigt. Föregående räkenskapsår (2007-01-01 – 2007-12-31) omsatte Världens Resor 26 Mkr med ett EBITA på 3,1 Mkr.

”Vi har jobbat intensivt under ett par år med att bygga upp Världens Resor. Nu börjar nästa utvecklingsfas för bolaget och vi ser fram emot att göra detta tillsammans med Unlimited Travel Group. Med deras resurser och struktur finns det goda förutsättningar att fortsätta växa. Tillsammans med Unlimited Travel Group ges Världens Resor fler möjligheter att utvecklas tillsammans med övriga dotterbolag inom Unlimited-koncernen”, säger Lottie Sundelöf, Världens Resor.

”Vi har målmedvetet sökt efter en researrangör som är stark inom upplevelse / äventyrs segmentet och Världens Resor uppfyller alla våra kriterier för ett bra och välskött bolag. Världens Resor har en bra tillväxt med fina lönsamhetssiffror och har visat på en imponerande marginalbild på såväl brutto- som nettomarginalnivå, säger Johan Schilow, VD, Unlimited Travel Group.

Unlimited Travel Group betalar 11,25 Mkr kontant för aktierna i Världens Resor. Förvärvet finansieras till hälften av lån och hälften egna medel. I förvärvssumman ingår Världens Resors egna kapital som uppgår till 3 Mkr.

Genom förvärvet av Världens Resor förväntas Unlimited Travel Group AB omsätta ca 325 Mkr med ett EBITA på ca 16 Mkr på rullande 12 månader. Prognosen för EBITA / aktie är ca 4,70 kr. I denna prognos är inte hänsyn taget till eventuella samordningsvinster dotterbolagen emellan.
”Vi ser fortfarande många fina bolag inom researrangörsledet och kommer att fortsätta att vara aktiva”, avslutar Johan Schilow.

Unlimited Travel Groups verksamhet består i att äga, starta, utveckla och förvärva reseföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Verksamheten startades i december 2002 och är idag en koncern bestående av moderbolaget UTG samt de sju dotterbolagen Västindienspecialisten, Birdie Golf Tours, Ski Unlimited, Travel Beyond, WI Resor, JB Travel och Eventyr.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…